Rahvusvaheline Suusaliit FIS määras Veerpalule mullu 23. augustil kolmeaastase võistluskeelu, mille Veerpalu kaitsjad kõrgeimasse spordikohtusse edasi kaebasid. Veerpalu üle mõistetakse kohut esmaspäeval ja teisipäeval, vajadusel veel ka kolmapäeval.

"Ees on kaks väga pingelist päeva, kohus on planeerinud istungid kümnetunniste tööpäevadena, rääkis Veerpalu advokaat Aivar Pilv lennujaamas Delfile.

"Viimased kuud on olnud pingelised ja kõik olulised küsimused on käsitlemist leidnud. Nüüd jääb üle kohtuvaidluses FIS-iga vastastikku omavahelisi seisukohti ja vastuargumente käsitleda."

Pilv lisas, et istungil võetakse üles küsimused, mis dopingujuhtumi alguses on jäänud tagaplaanile.

"Peame jääma selle vaidluse raamidesse, mis meil on olnud. Mingusuguseid väga üllatavaid ja uusi argumente ei saaks ma siin kaamerate ees enne kohtumenetlust käsitleda, aga kindlasti on see vaidlus läinud palju detailsemaks ja palju nüansirohkemaks, kui see oli algusetapis. On kindlasti küsimusi, mis alguses on olnud rohkem tagaplaanil ja tänaseks rohkem esile kerkinud. Seetõttu võib öelda, et on terve suur küsimuste ring, mille üle pooled vaidlevad," ütles Pilv.

Aivar Pilve kommentaar: