Huvitav oli jälgida Saksamaa liikumisi - näiteks Özil küsis palli vasakusse äärde, Podolski ja Gomez liikusid keskele, see tekitas Portugalile probleemi, kuidas mängijaid jaotada ja nad ei lahendanudki seda. Sakslastel lasti pall päris kergesti ründetsooni viia, kuid kaitse lahtimuukimine ja palli kasti toimetamine ei olnud enam lihtne.

Saksamaa rünnak muutus mingil hetkel ühekülgseks - Müller ja Boateng andsid paremalt äärelt tsenderdusi, Lahm paremajalgsena liikus vasakul äärel pigem sissepoole. Lõpuks kandis Saksamaa ründav mänguskeem siiski vilja ja Khedira sööt leidis Gomeze. Oluline on ka märkida, et enne värava toonud tsenderdust ei avaldanud Khedirale keegi survet, portugallased olid passiivsed, Ronaldo jalutas
vaid paari meetri kaugusel. Selle põhjal võib öelda, et Saksamaa mängis Portugali taktikaliselt üle, sest rünnati distsiplineeritult ja turvaliselt, äärekaitsjad ei liikunud positsioonist välja. Joachim Löwil oli väga selgelt läbi mõeldud, kes peab julgestama pallikaotuse korral.

Probleem aga oli selles, et pärast väravat muutus mäng täielikult. Saksamaa läks koheselt üle 4-4-2 taktikale kahe kaitsva poolkaitsjaga, laskuti allapoole, aga see tekitas probleeme - Portugal näitas, et kui neile ruumi anda ja rünnata lasta, on nad väga võimekad ja ohtlikud. Individuaalselt suutsid portugallased korraga mitu sakslast üle mängida, Saksamaa mängust kadus distsipliin. Nurgalööke lõpuks Portugalil 11, Saksamaal vaid 2 - nii suureks lasti survel minna.

Mõlemal pool oli trahvikastis mängijate markeerimisega probleeme, joosti niisama kaasa ja mängijad jäid vabaks.

Portugali poolt tõstaks esile vasakkaitsja Coentrao panust, kindlasti ka Ronaldo kiirust ja tehnikat. Saksamaa poolel oli Özil rünnakul väga loov, vahetas hästi positsioone. Müller oli samuti huvitav, andis teravaid tsenderdusi.