Ehkki Taaramäe oli tänase eraldistardi eel noorte arvestuses teisel kohal kuulus valge võistluskombe just talle. Noorte liider Tony Gallopin (RadioShack) juhtis ka punktiarvestuses ning prantslane tõmbas selga hoopis rohelise võistlusvormi.

53,5 km pikkusel eraldistardil Taaramäe ja Gallopin esiotsa mehi ei ohustanud. Gallopin langes tänase 25. kohaga (+3.12) noorte arvestuses kolmandaks ja Taaramäe 63. kohaga (+5.32) viiendaks. Võitis Bradley Wiggins (Sky), kelle võiduajaks märgiti 1:03.12. Teine oli valitsev eraldistardi maailmameister Tony Martin (+0.34) ja kolmas võitja klubikaaslane Michael Rogers (+1.11).

Taaramäe kirjeldab Paf.com blogis, et tänane eraldistart oli tema karjääris seni üks õudsamaid: "Rajal oli palju kurve, kõva küljekas, väiksed külad, halb tee ning palju väikeseid tõuse. Peaaegu märtsi keskelt saati pole korralikul tasemel kimada saanud ja seda on tunda, eriti eraldistardis, kus on vastupidavuslikku jõudu vaja. Esimesed 15 km tundus nagu OK, kuid siis oli tunda, et jalgade asemel on makaronid. Sõitsin siiski korralikult keskendunult lõpuni ja kokkuvõttes olin 63. Umbes 20 km enne lõppu, kui Janez Brajkovic (Astana) minust mööda sügas, sain korraliku moraalse kangi. Lisaks oli rattaga tegu, st. tagumik valutas, sest sain testida Looki uut TT-prototüüpi ning possa oli nii ja naa. Tööd on vaja veel teha! Valge kombe sain ka ära proovida, kuid toogi anti liiga suur ja püksipõhi oli ni valus nagu oleks kadakas püksis olnud."

Wiggins kindlustas kokkuvõttes liidrikohta. Tema edu teiseks tõusnud Martini (Omega-QuickStep) ees on 38 sekundit. Kolmas on Rogers (+1.20), neljas Sylvain Chavanel (+1.38), viies Cadel Evans (+1.44) ja kuues parimaks noorratturiks tõusnud hollandlane Wilco Kelderman (+1.45).

Cofidise esinumber Taaramäe langes üldarvestuses 45. kohale (+5.47). Velotuur lõpeb pühapäeval.