Madona ralli stardirivi avavad Georg Gross ja Raigo Mõlder Ford Focus WRC võistlusautoga.

Kokku stardib Madona rallil pea 120 autot, kelle hulgas 42 meeskonda, kes sõidvad Eesti meistrivõistluste punktidele. MM-Motorsport meeskonnas sõitvatele Georg Grossile ja Raigo Mõlderile on see selle aasta esimene ralli.

Georg Gross: „Kaheksa kuud on vahepeal paus sees olnud, tegime nüüd ühe testi, et taas tunnet kätte saada. Sõidu osas on kõik hea, legendiga peab taas pisut harjuma, kuid usun, et see tuleb kiirelt. Loomulikult läheme rajale võiduplaanidega ja alates Madonast teeme kaasa kõik Eesti meistrivõistluste etapid, autoks Ford Focus WRC.“

Teise stardinumbri all lähevad rajale lätlased Janis Vorobjovs ja Guntars Zicans (Mitsubishi Lancer EVO X), kes ka Eesti meistrivõistlustel osalevad ja N4 klassis teisel kohal on. Neljandana lähevad reedel Madona rallil rajale Kaspar Koitla ja Andres Ots (Mitsubishi Lancer EVO 9), kuuendana aga Sander Pärn ja Ken Järveoja (Subaru Impreza) MM-Motorsport meeskonnast. Kaheksas stardikoht on Võru talveralli võitjatel ja klassi N4 liidritel Eesti meistrivõistlustel, Carglass Rally Team meeskonnal Rainer Aus ja Rein Jõessar (Mitsubishi Lancer EVO 9). Kümnendana lähevad rajale Läti meeskonna ASRT ridades sõitvad Siim Plangi ja Marek Sarapuu, kelle kasutuses Madonas on esimest korda uus võistlusauto Mitsubishi Lancer EVO X), nende koht klassis N4 on Eesti meistrivõistlustel kolmas.

 

Siim Plangi: Tegime uue autoga eelmisel nädalal Lõuna-Eestis testi, tegu on N-rühma tippklassi autoga, jõupuudust pole ja juhitavus oli väga hea. Väga suuri muudatusi seadetes ei pidanud tegema, auto oli algselt ette valmistatud Mads Ostbergile Talsi tarbeks rallil. Testist saime hea tunde, kuid eks uus auto pisut harjumist vajab ja Madonas tahaks ikka esimese kuue seas olla. Tõotab tulla põnev võidusõit, N4 konkurents on tänavu väga tihe.“

Plangi järel lähevad rajale Team RRC sõitjad Raul Jeets ja Andrus Toom (Mitsubishi Lancer EVO X). Madona rallil teevad oma come backi Eesti meistrivõistlusel klassis N4 selle klassi 2010. aasta Eesti meistrid Egon Kaur ja Erik Lepikson, kelle sõiduvahendiks on Subaru Impreza, eelmisel aastal osaleti autoralli MM-sarjas WRC Academy arvestuses, kus saadi hooaja kokkuvõttes teine koht.

Egon Kaur: „Hetkel teeme aktiivselt tööd võistlusautoga, et see Madona ralliks korralikult ette valmistada. Esimest korda saame autoga korralikult sõita ralli testikatsel. Ralli osas vaatame esmalt, kus me oma kiirusega oleme ja püüame konkurentsis olla. Eks paus neljaveolise autoga võistlemises on sees olnud, kuid ma usun, et saame tunde kiirelt kätte. Plaan on kaasa teha kõik edasised Eesti meistrivõistluste etapid.“

Kaheveoliste klassis A6/N3 on Madonas stardis Eesti sarja liider Merkomar Motorsport meeskond Markus Abram ja Jarmo Võsa (Honda Civic Type-R) ja kolmandal kohal olevad Kristen Kelement ja Timo Kasesalu (Citroen C2R2 Max) MM-Motorsport meeskonnast. Neile pakuvad kindlasti head konkurentsi Kristo Subi ja Teele Sepp (Honda Civic-Type R) ECOM Motorsport meeskonnast ja samuti Honda Civic Type-R autoga sõitvad Sander Siniorg ja Cristen Laos (Prorehv Rally Team).

Rahvuslikus E-rühmas osalejatest lähevad Madonas esimesena rajala Eesti meistrivõistluste liidrid BMW M3 masinal sõitvad Ago ja Kalle Ahu (Sar-Tech Motorsport).

Madona ralli start antakse reedel, 8. juunil kell 15.00 Madona kesklinnast, esimesele katsele stardib esimene auto kell 15.13, kokku sõidetakse reedel kolm kiiruskatset. Laupäeval sõidetakse Madona rallil kuus kiiruskatset, esimesele katsele stardib esimene võistlusauto kell 10.28 ja finišipoodiumile Madona linnas jõuab esimene auto laupäeval kell 16.54.

Madona ralli kiiruskatsed on pealtvaatajatele tasuta, kiiruskatsete kaardid leiab aadressilt
kuhu jooksevad ka kiiruskatsete tulemused. Lisainfot saab inglise keeles ka ralli kodulehelt
Madona ralli pealtvaatajate kava on 4. juunil ilmuva ajakirja Top Gear Latvija vahel.