Umbes 40 km enne finišit ründas Kangert üksinda õhukeseks kuivanud peagrupist ning asus jooksikuid püüdma. Pea 10 km pikkuse tagaajamise järel jõudis Kangert päris esimesteni ning ette tekkis sel hetkel 7-liikmeline juhtgrupp, kuhu kuulusid: Thomas De Gendt, Mikel Nieve, Jon Izaguirre, Damiano Cunego, Oliver Zaugg, Andrey Amador ja Kangert.

Finišitõusu alguses, 22 km enne lõppu, oli jooksikute edu peagrupi ees 3.48. Siis hakkas aga mehi ühekaupa eest ära kukkuma ning 17 km enne lõppu ei suutnud esimeste tempos püsida ka Kangert. "Mul olid täna vabad käed ja tegelikult pidin äraminekut üritama juba etapi alguses. Aga olin tühi, mis tühi. Etapi käigus kosusin ning eelviimasel tõusul tundsin end juba päris hästi. Rünnates olin suhteliselt optimistlik - ehk kestan korralikult, aga tundub, et jäin taas nälga. Ei ole mul suurtuuride kogemusi veel piisavalt. Lõputõusul olin ikka totaalses kriisis. Finišisse jõudes värisesin ja olin omadega küpse. Ausalt öeldes, ei jõua väga rääkidagi," kirjeldas Kangert ebainimlikke üleelamisi.

Ta sai etapil 23. koha, kaotades võitjale Thomas De Gendt´ile 14 minutit ja 4 sekundit. Ka teine ja kolmas koht läksid jooksikute gruppi kuulunud meestele, Damiano Cunego´le ning Mikel Nieve´le. Neljas oli üldliider Joaquin Rodriguez, kes kaotas võitjale 3.22. Võitja aeg oli 6:54.41, mis teeb keskmiseks kiiruseks vaid 31,8 km/tunnis. See annab kõnekalt aimu, kui raske katsumusega tegu oli.

Kokkuvõttes kasvas Rodriguezi edu Ryder Hesjedali ees 31 sekundi peale. De Gendt tõusis neljandaks, liidrist maas 2.18. Kangert kerkis üldarvestuses 26. kohale (+50.16) ja noorratturite arvestuses 6. kohale.

Giro d´Italia lõpeb homme 30 km pikkuse eraldistardiga Milanos.