Sellest raamatust saab teada ...

... kuidas noorem vend Jaan Kirsipuu sõitis 1999. aastal kuus etappi Tour de France’il liidrisärgis ning kuidas täpselt võidetakse Tour de France’i etapp.

... kuidas vanem vend Toomas Kirsipuu võitis 1985. aastal etappe Inglismaal Piimatuuril ning sai esimesena NSV Liidus koos Riho Suuna ja Arvi Tammesaluga minna profiks.

... kuidas Jaani ja Toomase isa Rein Kirsipuu kavaldas 1980. aasta Rahutuuril NSV Liidu koondise treenerina üle sakslased ning kuidas tuli Eesti jalgratturite edu 100 km meeskonnasõidus.

Veel räägib see raamat finišispurdist, treeneritööst, Aavo Pikkuusist ja Riho Suunast, Sotši mitmepäevasõidust, kukkumistest, villastest rattapükstest, Rahutuurist, pähepanemise rõõmust, amatööridest ja proffidest, Tartu Kingissepa mäest, kannatamisest, Tour de France’ist, KGBst, sprinteritest, valust, Ai-Petrist, maillot jaune’ist, venelastest ja NSV Liidu koondisest, end ribadeks tõmbamisest, võidusõitjatest ja sõiduvõitjatest, küljetuulest, osavusest ning tööst, tööst ja veel kord tööst.

See on pikk lugu jalgrattaspordist. Autoriks Vahur Kalmre.