Tänane päev algas taas tuule ootamisega, kuid merebriis saabus eilsega võrreldes varem ning tuule kiirus oli kohati isegi kuni 8 m/s.

Otsustaval võitluspäeval võitis Anna Pohlak (Tallinna Jahtklubi) esmalt esimese sõidu ning teenis teises sõidus 19. koha. Üldarvestuses tähendab see Annale 71. kohta ja Londoni olümpianormi täitmist.

Londoni olümpiaregati kvalifikatsioonivõistlused on nüüdseks kõigis kümnes paadiklassis peetud ja Eesti purjetajad osalevad olümpial viies paadiklassis:
Finn – Deniss Karpak
Laser – Karl-Martin Rammo
Laser Radial – Anna Pohlak
RS:X – Ingrid Puusta
RS:X – Johannes Ahun

Varasemalt on Eesti purjetajad osalenud olümpiaregatil kõige enam kolmes paadiklassis, seega oleme Londoni olümpial rekordiliselt suurelt esindatud.

Anne-Mari Luik (Rein Ottosoni Purjespordikool) sai täna kirja 51. ja 29. koha ning lõpetas MM-i üldkokkuvõttes 97. kohaga.

Liina Kolk (Saaremaa Merispordi Selts) finišiseeris täna 21. ja 38. kohaga ning lõpetas regati üldkokkuvõttes 124. kohaga. Katri Plooman (TJK) lõpetas tänased mõlemad sõidud 61. kohaga ning sai kokkuvõttes 130. koha.

Maailmameistriks tuli Pekingi olümpiahõbe leedulanna Gintare Scheidt. Hõbedale purjetas hiinlanna Xu Lijia ja pronksile soomlanna Sari Multala.