Azarenka mängis Roomas Italian Openil vaid ühe mängu, et mitte WTA punkte kaotada ja loobus siis õlavigastusele vihjates edasisest turniirist.

"Kui WTA reeglid oleksid teistsugused, poleks ma Roomas üldse mänginud ja oleksin keskendunud enda ravimisele," teatas Azarenka, kes võitis oma ainsas mängus vaatamata vigastusele Shahar Peeri mängleva kergusega 6:1, 6:2.

Šarapova jaoks tekitab maailma esinumbri käitumine küsimusi. "Ta on ilmselt kõige enam vigastatud olnud tennisist ja on ometi maailma esireket. Eelmisel aastal jättis ta minu arvates kõige rohkem turniire pooleli ja suutis vaatamata sellele kõik oma võistluskalendrisse kuuluvad turniirid läbi käia. Vaid paar päeva pärast ühe turniiri katkestamist vigastuse tõttu alustas ta juba uueks turniiriks treenimist. Üldiselt on väga raske aru saada, kui terve ta on," rääkis Šarapova, vahendab SI.com.

Venelanna lisas, et ei mõista valgevenelanna otsust WTA punktide pärast oma tervisega riskida. "Kui mina olen vigastatud, ei huvita mind, milline karistus või trahv mind ootab. Tervis on kõige tähtsam. Kui ma pole ikkagi mängimiseks piisavalt terve, jätan ma turniiri pooleli. Jah, ma saan seetõttu 0 punkti. Sellised on reeglid. Kuid kui aus olla, siis mind ei huvita need punktid. Tervis on mulle kõige tähtsam," lisas venelanna.

Kui Azarenka arvates peaks WTA reeglid mängijasõbralikumaks muutma, siis Rooma turniiril finaali jõudnud Šarapova arvates ei ole kehtivat süsteemi vaja muuta.