„Olümpiamängud on kõige olulisemad võistlused, milleks sportlased valmistuvad aastaid, et anda olümpial endast maksimum. Ka meie eesmärk on anda endast maksimum olümpia võistlusvarustuse väljatöötamisel, et tagada sportlastele võimalused parimaks soorituseks,“ ütles AS Jalajälg juhatuse liige Rainer Tops. Muuhulgas on sportlase jaoks oluline ka riietuse disain – usun, et oleme suutnud seekordse võistlus- ja vabaajarõivastusega ka need kriteeriumid täita ning sportlased võivad uhkusega Eesti lipu värvides Londoni olümpial üles astuda, lisas Tops.

“Sport ei peegelda mitte ainult inimeste füüsilist võimekust. Olümpia ei tähenda ainult kiirust, kõrgust ja tugevust. Spordil kui inimesi haaraval vaatemängul on oma esteetika. Lisaks liigutuste harmooniale väljendub spordi võlu ka kaunites, moodsates ja hästiistuvates rõivastes. Eesti Olümpiakomiteel on hea meel, et meie olümpiasportlaste võistlusvarustuse eest kannab hoolt Nike, kelle toodete disain ja kvaliteet on pälvinud maailmas suure tunnustuse,” ütles EOK president Mart Siimann.

AS Jalajälg juhatuse liige Rainer Tops lisas, et Nike on maailmas juhtiv spordiriiete tootja ning brändi missiooniks on inspireerida sportlasi üle kogu maailma läbi innovatsiooni. „Olümpiamängud on keskne sündmus, milleks töötatakse välja alati kõige uuenduslikumad tooted. Nike teadlased on rõivastuse loomisel pööranud tähelepanu ka pisematele detailidele ning läbi selle suutnud muuta tänase võistlusrõivastuse paremaks kui eales varem,“ ütles Tops. Meil on hea meel, et saame teha koostööd EOK ja Eesti sportlastega ning usume, et Nike varustus aitab meie sportlastel endast parima anda, lisas ta.

Nike kergejõustiku võistlusrõivastus on ülikerge ning valmistatud spetsiaalsete tipptehnoloogiatega, mis võimaldavad sportlasel maksimaalselt liikuda, vähendavad tuuletakistust ja võimaldavad seeläbi saavutada parema tulemuse. Näiteks uusimate Flyknit tehnoloogiaga maratonijalatsite pealsed on kootud ühes tükis, et suurendada kandmismugavust ja vähendada jalatsi kaalu. Sõudmiskostüümidel on aga unikaalne sõudmisspordi spetsiifikast lähtuv paneelide ja õmbluste paigutus, mis on kandjale mugav ja võimaldab sportlasel võistluse väitel keskenduda täielikult sooritusele.