Millise mulje on jätnud mänguline kvaliteet finaalseerias? Näiteks võrreldes mulluse aastaga kui samad meeskonnad mängisid samuti finaalis. Ja eraldi küsiks eestlaste kohta, sest päris paljud mehed peavad suve teises pooles hakkama vedama koondise vankrit.

Mängud on olnud heatasemelised, kuid tundub, et Kalev on rohkem füüsiliselt valmis ja on surunud teistel poolaegadel oma tahte peale.

Tartu mänguline pilt on hooaja jooksul erinevatel põhjustel mitmeid kordi muutunud (treeneri vahetus, Veidemani lahkumine, vigastused) ja arvatavasti sellest tulenevalt on nende mängupilt ebastabiilsem. Kindlasti mängib selles ka oma rolli võistkonna komplekteeritus - Kalevil on eestlastest põhimängijad parimas mängijaeas, puuduvatele kohtadele head välismängijad ja Bamba Falli näol kaitses võimas korvialune. Tartu noortel kogemuste pagas kindlasti väiksem ja komplekteeritus nii kuidas ta on.

Koondise kandidaadid on teinud head partiid ja on oma võistkonnas tegijad olnud. Eichfussile ja Raadikule oleks muidugi tahtnud rohkem mänguaega.

Mõlema meeskonna põhimängujuhiks on sinu pojad. Reaalsed mängu vedajad mõlemal poolel. Kuidas oled rahul nende mänguga ja kas see tase, mida nad tänasel päeval näitavad, eeldaks ikkagi juba järgmist sammu? Panna end proovile välisliigades. Kumb on seni jätnud parema mulje?

Minu nägemist mööda on nad erinevat stiili mängijad, kuigi mõlemad on mängujuhid. Tundub, et Tanel on paremas füüsilises konditsioonis ja on teinud paremad esitused. Usun, et arenemisruumi on, ja kindlasti aitaks välismaale pääsemine arengule kaasa.

Peatreenerid - Aivar Kuusmaa ja Gert Kullamäe. Kas kogenum Kuusmaa on noorema kolleegi üle trumbanud või mida siin trumbata kui sul ongi parem meeskond? Kuidas hinnata treenerite vahelist vastasseisu?

Kolleegide tegemisi ma küll ei tahaks arvustada. Loodame, et põnevust jätkub ja Tartu viib finaalseeria ikka Tartu tagasi.