Andrei Korobeiniku sõnul on male viimine koolidesse üks maleliidu olulisemaid eesmärke. “Male populaarsus ei saa kasvada, kui puudub võimalus seda mängu õppida ja harrastada juba väikese lapsena,” selgitas alaliidu president, kelle sõnul on pikem eesmärk maleõppe lisandumine kooliprogrammi ametliku valikainena. “Kui meil õnnestub leida toetajaid, siis võib pilootprojekt kasvada tosinalt koolilt mitmekordseks, sest erilise reklaamitagi on koolide huvi märkimisväärne,” kinnitas Korobeinik.

Garri Kasparovi sõnul õpetab male noortele nii keskendumisvõimet kui loogilist mõtlemist. “Olen näinud suuri edasiminekuid malet mängivate laste emotsionaalses arengus ja olen veendunud maleõppe kasulikkuses iga lapse arengule,” kommenteeris Kasparov, kelle sõnul võivad lapsed olla tänu maletundidele edukamad ka teistes ainetes. “Mitmed uuringud on näidanud, et malemäng muudab lapsed enesekindlamaks ning parandab näiteks reaalainetest arusaamist.”

Kasparov Chess Foundationi välja töötatud maleõppe programmis on võimalik osaleda 8-16 aastastel kooliõpilastel, Eestis alustatakse pilootprojekti raames algõppega just kõige nooremate laste seas. “Meie programm võimaldab lastele malemängu õpetada laiemaid maleteadmisi või eriharidust omamata,” rõhutas Garri Kasparov välja töötatud lahenduse kättesaadavust.

Kasparov Chess Foundation on mittetulunduslik fond, mis tegeleb male populariseerimisega ja malehariduse arendamisega kõikjal maailmas. Kasparovi algatatud rahvusvahelisele programmile “Male koolis” avaldas novembris vastu võetud deklaratsioonis oma tugevat toetust ka Euroopa Komisjon ning programmi kasutuselevõtt on plaanis kõigis 27 liikmesriigis. Lisaks Euroopa Liidule on fond aktiivselt tegev Ameerika Ühendriikides, aga ka näiteks Brasiilias, Lõuna-Aafrika Vabariigis ja Gruusias.