Etapivõidu teenis itaallane Antonio Cairoli (KTM), kes oli avasõidus võitja ja teises kolmas. Teise koha sai etapil belglane Clement Desalle (Suzuki) ja kolmanda itaallane David Philippaerts (Yamaha).

Kui varasematel aastatel pole nn ülemere etapid Rockstar Energy Suzuki meeskonnas sõitva Tanel Leoki jaoks kuigi edukad olnud, siis aastal 2012 on lood teised. Etapp sõideti 1600 meetri kõrgusel merepinnast asuval Nico Espana rajal ja asja tegi keeruliseks nii kuum ilm kui tolmune rada. Mehhiko etapp jääb paljudele meelde ka teiste asjade pärast, kui MM-sarja sõitjad otsustasid raja kehva olukorra tõttu ja turvalisusele viidates kvalifikatsiooni boikoteerida. Nii said MX1 ja MX2 kvalifikatsioonides särada kohalikud ässad. Samas sära kaugele ei paistnud, sest just tolm oli see, millele viitasid boikoti korraldanud sõitjad. Laupäeva õhtul ja öösel ujutati rada veega üle ja pühapäevaks oli seis juba parem ning sõitjad said oma esitused 25 000 pealtvaataja ees ära teha.

Tanel Leok: „Mehhiko etapp oli minu jaoks korralik, sõidud lähevad mul aina paremaks, kuna jalg lubab juba agressiivsemalt sõita. Esimeses sõidus polnud start hea, suutsin aga sõiduga kohti parandada. Teise sõidu start oli parem ja jäin sellega rahule, sest kiirust jagus tervesse sõitu. Rada ise oli täna hea, ainuke probleem oli endiselt tolm.“

MM-sarja juhib Cairoli 178 punktiga. Leok on 92 punktiga üheksas.