Tegemist on Team Europcari esmakordse osalemisega Tallinn-Tartu GP-l ja Tartu GP-l, kirjutab Rattaprofide lehekülg.

Hetkel ei ole küll täpselt teada, millise koosseisuga Eestisse tullakse, aga meeskonnas on rida rattureid, kelle võimuses on Eestis võit võtta. Tallinn-Tartu GP võiks sobida sprinteritele nagu Sébastien Chavanel ja Saïd Haddou ning Tartu GP klassikutespetsile Thomas Voeckler´ile. Meeskonnas on ka mullu Rein Taaramäega tõsist duelli pidanud ning Tour de France’il parima noorratturi tiitli saanud Pierre Rolland, kuid temale sobivaid mägesid on Eestis siiski vähevõitu.

"Asi hakkas susisema tänu Jaan Kirsipuu lobitööle veebruaris sõidetud Langkawi velotuuril. Tema kunagine tiimikaaslane Ag2r-i päevilt Andy Flickinger, kes ka ise Eesti profisõitudel käinud on tänasel päeval Europcari üks spordidirektoritest. Malaisia tuuril nad siis muljetasid omavahel ning Kirsipuu andis mulle vihje, et võiks Europcari meeskonnale kutse saata," rääkis Delfile võistluste korralduskomitee juht Indrek Kelk. "Kolm nädala tagasi saime mitteametliku kinnituse, et nad tulevad ja eelmisel nädalal saabus ka tiimi esialgne võistlejate nimekiri. Ülemäära suuri nõusmisi nad ei esitanud, tulevad põhimõtteliselt sarnastel tingimustel nagu Cofidis," lisas Kelk.

Esialgsel ülesandmislehel on Europcari sõitjateks: Mathieu Claude, Damien Gaudin, Yohann Gene, Saïd Haddou, Tony Hurel, Matteo Pelucchi (varus – Sebastien Chavanel, Rafaa Chtioui, Angelo Tulik).

Team Europcar on 2012. aastal tänase seisuga saanud kokku 9 profivõitu ning kindlasti tahetakse Eestis lisa saada.