Esimeses MX1 ja MX2 ühises stardis asus etteotsa MX2 klassi sõitja Priit Rätsep (KTM Racing Team, KTM), kelle järel tuiskas esimestele ringidele MX1 klassi liider Edik Kuusk (Saku MK, Kawasaki). Peagi olid teise ja kolmanda koha hõivanud MX1 klassi uued liidrid Juss Laansoo (AKR KTM Racing, KTM) ja Indrek Mägi (Saku MK, Kawasaki). Selles järjestuses avasõit ka lõpetati, Rätsepale nii sõidu kui MX2 klassi võit, Laansoo teine ja MX1 klassi võit ning kolmas Mägi. MX2 klassis pidasid teisele ja kolmandale kohale hea lahingu Erki Kahro (Yamamoto, Yamaha) ja Andre Park (RedMoto Honda Racing, Honda), Kahro suutis Pargist mööduda ja lõpetada MX2 klassi teisel koha, Park oli sama klassi kolmas, edestades klassi neljanda koha saanud Rannar Uusnat (KTM Racing Team, KTM) napi 0,26 sekundiga. MX1 klassi kolmas koht kuulus AKR KTM Racing sõitjale Heido Havamile.

Teises stardis haaras liidrikoha Laansoo, kes ring ringilt konkurentidega vahet sisse sõitis. Teisel ja kolmandal kohal kihutasid taas duelli pidavad Park ja Kahro, kellele peagi jõudis järgi Mägi. MX1 klassi valitsev Eesti meister möödus neist, kui peale kukkumist taandus Mägi kuuendale kohale, hoides siiski MX1 klassi teist kohta. Park ja Kahro pidid aga tunnistama tagant tulnud Priit Rätsepa paremust, kelle start kõige ideaalsem polnud. Sõidu lõppedes oli Laansoo edu teisena lõpetanud Rätsepa ees 34 sekundit, Kahro oli kolmas ja klassi MX2 teine, Park sama klassi kolmas ja üldarvestuse neljas. Mägi tuli üle lõpujoone viiendana ja talle MX1 klassi teine koht. MX1 klassi kolmas koht kuulus sõidus Jüri Triisale (RedMoto Honda Racing, Honda). Etapi kokkuvõttes oli MX1 esikolmik: Laansoo, Mägi ja Havam, viimane viidi aga kohe peale teist sõitu kiirabitelki, sest mees oli teises sõidus kukkudes jalga vigastanud. MX2 klassi esikolmik: Priit Rätsep, Kahro ja Park.

MX2 jun arvestuses oli mõlemas sõidus ülivõimsalt parim Rain Koch (Jakoch Racing, KTM), kellele ka etapivõit, avasõidu teisena lõpetanud Henri Roosiorg (Tartu MKK, KTM) katkestas teise sõidu tehnilistel põhjustel ja nii tuli etapi kokkuvõttes teiseks Aleksei Vinogradov (Energia SK, KTM) ja kolmas oli Kert Pääbo (Lääne MK, Yamaha). Hartwall Jaffa 85 cc klassis sai mõlema sõidu võidud Karl-Robert Reinike (AKR KTM Racing, KTM), kuid lihtsalt need võidud ei tulnud. Mõlemal korral oli tal kõva lahing Jan Jakobsoniga (KTM Racing Team, KTM), kes kahe teise kohaga oli etapi teine. Etapil oli kolmas Hendrik Talviku (Paikuse MK ), kes oli avasõidus vend Tamuri järel neljas, teises aga kolmas. Tamur Talviku (Paikuse MK, KTM) kukkus teises sõidus ja katkestas selle.

Külgvankrite klassis oli taset näitamas MM-sarja teisel kohal olev Hollandi-Läti segapaar Etienne Bax ja Kaspars Stupelis (Kose AMK), kes avasõidu veenvalt ka võitsid. Teisele ja kolmandale kohale pidasid võitlust Venemaa esindajad Igor ja Dmitri Rodionov (AYR Racing Team, KTM) ning Kose AMK sõitjad Marko ja Marek Miil, viimased jäid siiski peale ja Rodionovitele tuli veel liiga valju müra tõttu minut trahvi, mis lükkas nad kaheksandaks. Nii kuulus sõidu kolmas koht Margo Sonnile ja Tanel Kõivule (Kose AMK, KTM). Teises sõidus aga pidid Bax ning Stupelis liidrikohalt tehnilistel põhjustel katkestama ja võidu said Rodionovid. Heas hoos olid teises sõidus valitsevad meistrid Kert Varik ja Erkki Kõiv (AYR Racing Team, AYR-KTM), kes sõitsid ennast teisele kohale, Miil ja Miil lõpetasid kolmandana. Kokkuvõttes kuulus Kose publiku rõõmuks võit Marko ja Maarek Miilile, teised olid Varik ja Kõiv ning kolmandad Rodionovid.

Quadracer’ite esimeses sõidus jäi tehnilistel põhjustel raja äärde liidrikohal olnud Priit Järvloo (Kose AMK, Kawasaki). Sõidu võitis Andro Halliko (Saku MK, Yamaha), teine oli Kaspar Kangur (Catwees Honda Racing, Honda) ja kolmas sama klubi esindaja Sten Jupaschevski. Teises sõidus alustas Jupaschevski liidrina, kuid pidi siis tunnistama Halliko paremust. Hallikole ka teise sõidu võit, Jupaschevski teine ka Kangur kolmas, nii jagunesid kohad ka üldarvestuses.

Mini MX klassis võitis mõlemad sõidud Henri Remma (Freetime Racing, Pitpro), kuid konkurendid seda talle lihtsaks ei teinud. Joonas Hein (BucciMoto Estonia, BucciMoto) hoidis avasõidus pinget üleval kuni finišini ja kaotust Remmale oli 1,7 sekundit. Kolmas oli avasõidus Marthi Lepik (Mini RC, Pitpro). Teises sõidus üritas Hein kohe alguses eest minna, kuid tegi vea ja kukkus. Nii tõusis taas liidriks Remma, kes sõidu võitis, teine Claus-Oliver Pajuri (BucciMoto Estonia, BucciMoto) ja kolmas Imre Ojavere (Freetime Racing, Pitpro). Kokkuvõttes etapivõit Remmale, teine Pajuri ja kolmas Hein.

Seeniorite klassis oli avaetapil edukas eelmise aasta Eesti meister Reio Engman (Lääne MK, Yamaha), kes võitis mõlemad sõidud. Avasõidus oli teine Rene Jõgimaa (RedMoto Honda Racing, Honda), kolmas aga Aivo Rabbi (Paikuse MK, Yamaha). Teises sõidus oli teisele kohale duell Jõgimaa ja Enno Lustuse (Türi AMK, KTM) vahel, mille võitis napilt Lustus. Kokkuvõttes kuulus etapivõit Engmanile Jõgimaa ja kolmas Rabbi.

Kose etapp oli karikasarja etapiks kolmele klassile, Mini MX Hobby esikolmik oli Mati Tagapere (MRC MK, Pitpro), Tanel Turro (BucciMoto) ja Kevin Kaurson (Sõmerpalu MK, Motovert). MX B klass: Reiko Kikas (Kagu MK, KTM), Olari Puldre (Laansoo MK, Honda), Sander Lõhmus (Motodepoo Green Team, Kawasaki) ja MX C klass: Rene Peilman (Roosna-Alliku MK, Yamaha), Mihkel Reino ja Aleksei Teplov (Energia SK, Kawasaki).

Detailsed tulemused: http://www.mylaps.com/results/showevent.jsp?id=771109