ISAF-i nõukogu otsustas, et lohesurf asendab praegu kavas oleva naiste ja meeste purjelauaklassi RS:X ning kinnitas naiste skiff-tüüpi purjeka ja segapaaride katamaraani võistlusvarustused.

49er FX kinnitati eilsel koosolekul naiste skiff-tüüpi kahepaadi olümpiaklassiks ja tänasel koosolekul sai segapaaride katamaraani olümpiaklassiks Nacra 17.

Naiste skiffi olümpiaklassiks konkureerisid aprilli algul Hispaanias peetud varustuse testides 6 paadiklassi, millest kõige paremate tulemustega eraldusid 49er FX ja RS 900. Lisaks neile kahele pakkus tugevat konkurentsi ka maailmas juba levinud skiff-purjekas 29er XX, mis on eelmistest veidi lühem ja väiksemate purjedega. Otsustavas hääletusvoorus edestas konkurentidest kiireim jaht 49er FX teisi veenva häälteenamusega.

Katamaraanide võrdlemiseks korraldas ISAF samuti varustuse testid, kus purjetajad tunnistasid teistest purjekatest sobivamaiks katamaraanid Nacra 17 ja Viper. ISAF-i nõukogu hääled andsid paremuse Nacra 17 klassile.

Tänases viimases olümpiaklasside arutelus võrreldi omavahel purjelaua ja lohesurfi omadusi ning kuulati ära aprillis peetud lohesurfi varustuse ja võistlusformaadi testide kokkuvõte. ISAF-i nõukogu otsustas kinnitada lohesurfi Rio de Janeiros peetava olümpiapurjeregati kavva.

ISAF-i president Göran Petersson ütles, et „need otsused märgivad purjetamise jaoks uue ajastu algust, ja me tervitame uute klasside liitumist ISAF-ga. Neid uusi purjetamisklasse näeme võistlemas mitte ainult 2016 aasta olümpiapurjeregatil, vaid ka ISAF-i Maailma karikal ja ISAF-i maailmameistrivõistlustel. Lohesurf on tõestanud oma valmisolekut liitumaks ISAF-i olümpiaprogrammiga ja annab olümpiapurjeregatile fantastilise lisaväärtuse.“

2016 aasta olümpiapurjeregati 10 võistlusdistsipliini on järgmised:

meeste lohesurf
naiste lohesurf
meeste ühepaat – Laser
naiste ühepaat – Laser Radial
meeste raskekaalu ühepaat – Finn
meeste kahepaat – 470
naiste kahepaat – 470
meeste kahene skiff – 49er
naiste kahene skiff – 49er FX
segapaaride katamaraan – Nacra 17