Kiili duatloni peakorraldaja Ivo Tatriku sõnul on praeguseks end duatlonile kirja pannud 180 võistlejat. Nende hulgas nii tipud kui ka harrastajad. “Duatlon on kõigile sobiv spordiala ja loodame, et võistlejaid lisandub kohapeal veelgi,” rääkis Tatrik. Kiili duatlonil on kavas nii laste-, rahva- kui ka tugevamate osalejate proovilepanekuks mõeldud põhidistants.

Võistlus ise tõotab tulla põnev. Põhidistantsi võidu nimel hakkavad heitlema ka Harri Sokk, Mart Suurkivi ja Hans Korman, kes moodustasid esikolmiku Rakvere duatlonil, Eesti karikavõistluste I etapil.

“Kõik kohalikud elanikud on kutsutud end rajal proovile panema või võistlejatele kaasa elama. Ühtlasi loodame mõistvale suhtumisele ja ettevaatlikkusele, sest duatloni jalgrattasõit toimub maanteel, kus kiirus on piiratud 50 kilomeetrini tunnis,” rääkis Ivo Tatrik.

Kui järjest populaarsust koguv triatlon koosneb kolmest vastupidavusalast: ujumisest, jalgrattasõidust ja jooksust, siis duatloni puhul on ujumine asendatud jooksuetapiga. Mai alguses on duatlon igati sobilik, kuna ujumisvõimalused on veel piiratud. Duatlon on jõukohane kõigile.

Kiili duatloni korraldab 21CC Triatloniklubi. Ivo Tatriku sõnul teevad korraldajad omalt poolt kõik, et üritus kulgeks ladusalt. Kiili gümnaasiumi juures avatakse võistluskeskus, kus on ka õpitubadega lasteala, toitlustus, sporditarvete müügipunktid ja rattalaenutus.

Kiili duatloni jooksuetapid toimuvad Kiili spordikeskuse lähistel, rattasõit kulgeb Kiili-Lähtse-Paekna-Nabala-Lähtse-Kiili suunalisel sõiduteel.

Võistlus algab 6. mail kell 10, põhidistantsi start antakse kell 13:30. Lisainfo www.21cc.ee/kiili.