Firma esindaja Baltikumis, FIBA litsentsiga spordiagent Mindaugas Veromejus käis sel nädalal Eestis Janariga spetsiaalselt kohtumas, et talendikas eestlane enda agentuuri värvata. Esimene kontakt tekkis osapoolte vahel aasta alguses ning sellest ajast peale on sidet hoitud.

"Jaanuari esimestel päevadel tuli mulle ootamatu kõne, kus leedulasest agent end tutvustas ja koostöövõimalusest juttu tegi. Olin talle isiklikult silma jäänud Balti liiga 2. divisjoni mängudel. Samas ta teadis mu nime juba ka varem, kuna üks teine spordiagent nende agentuurist oli mind eelmise suve U20 EM-turniiri järel ära märkinud huvipakkuvamate mängijate nimekirjas," pajatas Soo Delfile.

Players Group on mainekas agentuur, mis töötab peamiselt Itaalia ja Hispaania turgudel. Agentuuri suuromanikuks on NBA-s mängiva itaallase Danilo Gallinari isa. Loomulikult kuulub ka Denver Nuggetsis leiba teeniv Danilo agentuuri klientide hulka. Players Group esindab näiteks kolme Varese Cimberio meeskonna liiget, mängijaid Diego Fajardot ja Daniele Demartinit ning peatreenerit Carlo Recalcatit.

"Veromejus pani mulle lauale FIBA poolt aktsepteeritud standardse agendilepingu ja põhimõtteliselt oleme käed löönud. Konsulteerisin varasemalt ka Rapla peatreeneri Indrek Ruudu ja mänedžer Jaak Karbiga ning nemad suhtusid teemasse väga positiivselt. Poleks praegu seda vigastust tulnud, avanenuks suvel kindlasti mõned võimalused end Itaalia klubide juurde näitama minna. Aga pole hullu. Ma ei tea veel täpselt kui pikaks vigastuspaus kujuneb, äkki siiski õnnestub ka sel suvel minna," oli Soo edasise suhtes lootusrikas.

Piimameister Otto/Rapla meeskonnaga seob 21-aastast ja 199 cm pikkust ääremängijat leping kuni järgmise hooaja lõpuni. See aga ei välista varasemat lahkumist kui tõesti asjalood sinnamaani peaks jõudma. "Kindlasti ei pane me Janari sportlastee järgmisele sammule kätt ette," lubas mänedžer Karp. "See ongi ju eesmärk, et poisid läbi meie klubi sammu kõrgemale teeks. Eks me mingit kompensatsiooni tema eest kindlasti tahaks, aga utoopilisi numbreid me taga ajama ei hakka."