Kuna talv oli olnud pikk ning kevad ei tahtnud kuidagi kohale jõuda, venis ka jahtide vettetõstmine sarnaselt eelmise aastaga viimasele minutile ehk möödunud nädalavahetusele. Seetõttu polnud ilmselt ka kõik purjekad esimese regati stardis, kuna paate tuli veel merekõlbulikuks kohendada ning poole aasta jooksul merest võõrdunud meeskonnaliikmeid mööda ilma taga otsida.

Siiski oli tervelt 18 paatkonda stardiliinile jõudnud ning hooaja võis ausalt lugeda avatuks. Kõikidel vapratel, kes täna merele tulid, särasid silmad rõõmust nii võistlus- kui ka võitluskaaslaste nägemise üle, ei seganud kohati kuni 7 meetrini sekundis paisunud tuul ega ka üsna jahedad lained, mis vastutuule kursil nii mõnelgi kallutajal varbad märjaks kastsid. Kevad koos sooja päikesepaistega oli kätte jõudnud, hooaeg avatud ning seeläbi ka tuju suurepärane.

Kui võistlussõit seljataga, kogunesid klubiliikmed kell 15.00 jahtklubi lipuväljakule, et pidulikult avada Kalev Jahtklubi 64. purjetamishooaeg. Kommodoor Tõnu Tõniste ja klubiülem Mairold Metsaviir laususid avasõnad, tänasid kohaletulnuid, soovisid sisukat ja edukat hooaega ning tunnustasid esiletõstmist väärivaid klubiliikmeid.

Lipuheiskamise au kuulus üksi ümber maailma purjetanud Uku Randmaale, keda tunnustati samas ka Kalev Jahtklubi auliikme staatusega. Teine mees, kelle ees kõik klubiliikmed mütsi maha peavad võtma, on juba auliikme staatuses vanahärra Helmut Leppik, kes sel aastal oma 90ndat sünnipäeva tähistab ning kes täna pälvis suure tunnustuse aastatepikkuse töö ja olemasolu eest. Leppiku-vana saadeti auga väljateenitud vanaduspensionile.

1. mail peetud hooaja avaregatt oli KJK Avamerepurjetamise karikavõistluse SEIKO CUP 2012 esimene etapp. Kokku on karikasarjas 7 etappi, mis toimuvad läbi hooaja järgmise kuue kuu jooksul. Homsest, 2. maist algavad iganädalased kesknädala võidusõidud, mis sel aastal kannavad KJK-Garmin nime.

Suurematest võistlustest ootab Kalev Jahtklubi 2012. aasta hooajal ees koostöös Pärnu Jahtklubiga juubelihõnguline 55. Muhu väina regatt. Samal ajal täidavad Kalev Jahtklubi sadama kruiisijahid, sest Tallinnas toimub ICCY Rally - Rahvusvaheline kruiisijahtide kokkutulek. Lisaks neile on Kalev Jahtklubi 2012.a hooaja võistluste kalender tihe ka noorte ja olümpiaklasside võistlustest.

Seiko Cup 2012 KJK avamere karikasarja avavõistluse parimad gruppide kaupa:

I grupp

1. EST 475 Forte – Jaak Jõgi

2. EST 499 Premium – Priit Tammemägi

II grupp

1. EST 633 Cherie – Ivar Aru
2. EST 606 BrigittaX – Aleksandr Karboinov
3. EST 477 Evelyn III – Kristen Pugi

III grupp

1. EST 324 Tessa – Alar Ivanson
2. EST 353 Enel – Toomas Soots

IV grupp

1. EST 95 Viru – Indrek Pikk
2. EST 751 Minni – Andres Aavik
3. EST 389 Madicken – Andres Kõnd