Muide, Kreuziger on Kangertist vaid aasta vanem ja mõlemad on kunagised juunioride Rahutuuri võitjad (vastavalt aastatel 2004 ja 2005). Sportlik vorm on Kangerti hinnangul enne Giro´t igati korralik, seda tõestas ka treeningul tehtud testsõit mäkke.

Kangert kirjutas valmistumisest aasta esimeseks suurtuuriks Rattaproffide blogis:

"Peale Trentino velotuuri sain tiimilt treenimiseks aega, et ennast Giro´ks veelgi paremasse vormi ajada. Esialgu kaaluti võimalust mind Romandia tuurile peale panna, kuid talvisest viirusest tingitud kehvem taastumine sundis plaane muutma. Oleksin väga tahtnud seal kihutada, kuid parem on minna suurtuurile pigem ülepuhanuna kui ületreeninuna. Mitte, et ma kumbagi äärmusesse meelega langeksin. Näiteks eelmisel nädalal sõitsin kahe puhkepäevaga 23 tundi, mida on hooaja siseselt täiesti piisavalt. Olen nädala jooksul juba 3 korda ka Lauri Otti käe all lihashoolduses ja väänamises käinud. Neljapäeval tegi ta väga põhjaliku seansi ning pidi minu sirgeks väänamisega kurja vaeva nägema. Samas tõdesime taaskord, et mul on täiesti piisav painduvus balletiga tegelemiseks. Peale sellist töötlust pidin endale puhkepäeva võtma. Magasin pikalt ja sügavalt, ometi oli ärgates tunne justkui oleksin eelmisel päeval kellegagi kakelnud ja kõvasti kolakat saanud."

"Nädalavahetusel plaanisime Rene Mandriga oma tavapärast 3,5h ringi, millele lisaks sees üks minu väljakujunenud testitõus. Lugesin, et seal on aegade jooksul minust palju nimekamad profid oma vormi testinud. Tõus on väga ühtlase profiiliga, ning kogu 8,3km jooksul 7% tõusunurgaga. Lisaks, ei ole tee väga tuulest mõjutatav, kuna asub mäe küljel ja metsa sees. Korra olen sealt varemgi aja peale üles sõitnud. Vahetult enne Coppi Bartali velotuuri sain sealt üles ajaga 24.35 ning watte tuli 375. Seekord olime Mandriga enne tõusu 90km korralikus tempost juba alla sõitnud ning ei plaaninudki sealt maksimumiga üles minna. Tõusu esimesed 5min korralikult tehtud, otsustasin siiski enda vastu aus olla ning lõpuni ära panna, tulgu aeg mis tuleb. Tipus lõin kella seisma 23.02 peal. Võimsus 400w (399 kui päris täpne olla) kuigi olen 1-1,5kg kergem. Sain kinnitust, et liigun õiges suunas ning viimased pikad treeningud enne Girot võin juba rahulikuma meelega veereda."

Giro d´Italia stardib seekord Taanist, Herning´ist. Laupäeval, 5. mail on kavas 8,7 km pikkune proloog. Astana koosseisu mahuvad: Roman Kreuziger, Tanel Kangert, Fredrik Kessiakoff, Paolo Tiralongo, Simone Ponzi, Jegor Silin, Kevin Seeldrayers, Andrei Zeits ja Aleksandr Djatšenko.