Tartu Ülikooli spordihoonesse pühapäevõhtul kogunenud pealtvaatajad nägid küllaltki ühepoolset mängu. Ilma oma vigastatud liidri Janar Soota mänginud piimameistrid jäid kohe alguses kaotusseisus ja esimese veerandaja lõpuks oli selge, et suuremaks mänguks ei lähegi. Avaveerandaeg Tartu Ülikoolile 27:13 ja esimene poolaeg 47:25.

Järjest enam said mõlemal pool mänguaega nooremad mängijad ja kolmandal veerandajal vahe oluliselt suuremaks ei läinud. Viimasel neljandikul esmakordselt poolfinaale mängiva Rapla jaks rauges ja Tartu Ülikool kirjutas seeria kolmanda kohtumise lõpunumbriteks 95:56.

Tartu Ülikooli peatreenerile
teeb heameelt meeste hea energia kodusaalis. „Hea keskendumine nagu esimeseski kodumängus. Head meelt teeb, et kodus mängime hea hasardi ja energiaga,“ sõnas Kullamäel pärast mängu. „Kuna Saage sai äsja isaks ja tal oli keeruline poolteist päeva, siis püüdsin teda säästa ja Mareki jalg vajas rahu. Mänguplaan oli anda kõigile võrdselt ja hea on ka näha, et ka Asko Paade on jälle mänguvalmis.“

21 minutit mänginud Timo Eichfussi sõnul sai otsustavaks seeria teine kohtumine. „Otsustavaks sai Rapla mäng ja kui sealt sai 2:0 ära tulla ja neil kukkus Soo ka välja, siis oli teada, et täna võib pisut kergem tulla. Alguses saime oma mängu käima ja sealt oli lihtne edasi mängida.“

Tartu Ülikooli meeskond ootab nüüd finaalivastast paarist Kalev/Cramo-Rakvere Tarvas, kus seisuga 2:0 juhib Kalev/Cramo ning paari järgmine mäng on teisipäeval, 1. mail kell 20.00.

Finaalseeriaga tehakse algust Tartust neljapäeval, 10. mail kell 20.00. Igal juhul toimub Tartus ka seeria teine mäng ja seda laupäeval, 12. mail kell 16.00.