Märtsis Maroko tuuril osalenud Tombak kuulub koos Mihkel Räime (SJK Viiking) ja Vahur Valvasega (Rein Taaramäe Rattaklubi) favoriitide sekka. Grete Treier on tänavu seljaprobleemide tõttu võistelnud vaid kodumaal, kuid õrnema soo esindajate seas on ta vaatamata sellele võitjasoosik number üks.

Läti esindajatega täiendatud Püha Loomaaia rattarallist tõotab kujuneda äärmiselt meeleolukas spordisündmus, sest juba on ületatud eelmise aasta osalejate arv. Kui mullu oli stardis 432 rattasõpra, siis tänalõunase seisuga oli registreerunuid juba üle 480.
Siinkohal tuletame meelde, et 28 km matkadistantsile saab end kirja panna vaid kohapeal. Seda asjaolu silmas pidades pole võimatu ka mullusel Elva Rattarallil püstitatud sarja üldrekordi (569) purustamine.

Püha Loomaaia 12. Rattaralli on Filter Maanteekarikasarja ainus etapp, kus on võimalik valida kolme võistlusmaa (79 km, 54 km, 28 km) vahel. Tuleb aga meeles pidada, et matkadistantsi näol pole tegemist võistlusega ja punkte sarja üldarvestusse ei anta.

Kõikide distantside start on Audru ringrajal ja esimene kilomeeter kujutab endast sõitu sirgel teel. Trass on sile, kuid 26,8 km pikkune ring on tuultele avatud. Vaikse ilma korral püsib grupp ilmselt koos, tugevama tuule korral läheb see tõenäoliselt ribadeks. Registreerimise teine voor lõpeb täna südaööl, pärast seda on registreerimine oluliselt kallim.