Praguseks on Isinbajeva maailma tippmargi naiste teivashüppes viinud 5.06-ni, olles kokku maailmarekordit parandanud 30 korda. Ukraina teivashüppelegend Sergei Bubka tegi seda omal ajal 35 korda.

"Sergei oli mu suur eeskuju. Kui ma alustasin, oli ta staar. Mu eesmärk on algusest peale olnud püstitada 36 maailmarekordit. See on mul praegugi veel meelel ning ma tunnen nüüd, et olen selleks võimeline," rääkis venelanna Laureuse kodulehele (www.laureus.com).

"Treener ütleb, et mu potentsiaal on kõrgusel 5.10 ja rohkemgi, seega oma praeguse ettevalmistuse pealt peaksin olema võimeline hüppama 5.10."

Muu hulgas mainis 29-aastane Isinbajeva, et plaanib teiba nurka visata kahe aasta pärast. "Kui ma olen rajal, mõtlen alati, et jumal hoitku, see on nii lihtne. Miks see ei võiks nii kogu aeg olla. Kuid kohe, kui poodiumile saan, mõtlen: "Oh, ma olen treenimisest liiga väsinud"," ütles ta.

"Olen otsustanud, et kaks aastat veel ja siis ma lõpetan. Treenimine muutub keeruliseks... Iga aastaga, kui keha läheb järjest vanemaks, muutub võistlusteks valmistumine üha raskemaks ja raskemaks. Naudin võistlemist rohkem kui treeninguid."