"4. aprillil toimunud BC Kalev/Cramo ning Tartu Ülikooli vahelise kohtumise järgselt leidis aset intsident, kus Kalev/Cramo peatreener ründas verbaalselt kohtunikke, kasutades selleks ebatsensuurseid väljendeid. Antud rünnaku tunnistajaks olid nii mõlema meeskonna mängijad, lauakohtunikud kui kovpallipublik," teatas Eesti Korvpalliliit oma pressiteates.

Pärast Kuusmaa seletuskirja ja kohtunike raporti läbivaatamist otsustas Eesti Korvpalliliidu distsiplinaarkomisjon vastavalt juhendile karistada Kuusmaad ühemängulise juhendamiskeeluga ning Kalev/Cramot 300 euro suuruse rahatrahviga.

Seoses avalikkuse suure huviga antud juhtumi osas otsustas komisjon erandlikult anda lisaselgitusi intsidendi ja selle käsitluse osas.

"Antud otsus on langetatud mängu lõpus aset leidnud intsidendi osas ja ei puuduta treenerite, mängijate või teiste hilisemaid sõnavõtte meedias. Korvpallitreenerid ja eriti G4S Korvpalli Meistriliiga võistkondade peatreenerid on avalikkuse kõrgendatud tähelepanu all ning ei saa endale lubada emotsionaalseid väljapurskeid, mis viivad teisi osapooli solvavate sõnavõttudeni," teatas Eesti Korvpalliliit.

"Treenerid peavad tunnetama nii ühiskondlikku vastutust, kui oma rolli eeskujuna mängijatele, publikule kelle hulgas on ka noormängijad ning noortreenerid. Korvpallimäng koosneb mitmest osapoolest, kellest üheks on kohtunikud. Nende tegevuse hindamise ja kritiseerimise osas on meeskondadele juhendi alusel antud ametlikud kanalid ning sõltumata nende kasutamisest või mitte kasutamisest ei ole ühelgi tingimusel õigustatud korrektse käitumise normidest üle astumine."