Kvalifikatsioonid sõidetakse pühapäeval ja põhisõidud esmaspäeval. Tegu on erandiga võrreldes tavalise krossinädalavahetusega, kui lihavõttepühadega seoses on esmaspäev Hollandis traditsiooniline riigipüha Easter Monday. MX1, MX2 ja MX3 klassides stardib kokku seitse Eesti krossimeest.

Valkenswaardis tuleb MX1 klassis starti kaks Eesti sõitjat. Eelmisel aastal MM-sarjas MX1 klassis 12. koha saanud Tanel Leok sõidab sellel aastal Rockstar Energy Suzuki meeskonnas. Tema ettevalmistus hooajaks sai väikese tagasilöögi veebruaris, kui ta Lommelis treeningul kukkus ja jalale liiga tegi. Praeguseks on jalg terve, kuid Valence’i krossil kiviga pihta saanud kätte on sisse löönud põletik. Nii on meie parimal krossimehel jäänud vahele mitu hooaja eelset võistlust, kuid Tanel on saanud teha nii üldfüüsilist kui ka viimastel nädalatel juba tsikliga sõitmas käia.

Teine mees MX1 klassis, Gert Krestinov sõidab tänavu Briti meeskonnas Route77Energy MVR-D Honda ja võib öelda, et tema ettevalmistus on kulgenud hästi. Briti meistrisarja avaetapil oli ta teine ja Hollandi meistrisarja ühel etapil viies. Sarnaselt paljudele teistele eestlastele on liivas sõitmine ka Gert Krestinovile meeltmööda. Krestinov tervet sarja kaasa ei tee, kuid kindlasti näeb teda veel mõningatel etappidel sõitmas.

Priit Rätsep, kes eelmisel aastal sai Euroopa MX2 meistrivõistlustel viienda koha , osaleb tänavu MM-sarjas MX2 klassis ja seda Belgia meeskonna KTM Diga Racing ridades. Rätsep on teinud oma esimesed võistlusstardid tänavu Hollandi meistrisarjas, mille etapid on sõidetud liivaradadel, mis on olnud talle heaks ettevalmistuseks enne Valkenswaardi.

MX3 klassis on tänavu eestlasi stardis neli. AKR KTM Racing meeskond läheb hooajale vastu kaheliikmelisena – Juss Laansoo ja Heido Havam. Laansoo eelmise aasta osalemine samas sarjas lõppes kahjuks läbi kukkumise, kuid nüüd on mees vigastusest taastunud ja paranenud. Koos Heido Havamiga on oldud laagris nii Ameerikas kui Belgias ja ettevalmistus on kulgenud plaanipäraselt.

Valitsev Eesti meister klassis MX1 Indrek Mägi (Saku MK, Kawasaki) on samuti stardis ja teadaolevalt enne esimest etappi juba Belgias ning Hollandis sealsetel radadel treenimas.

Neljas mees MX3 sarjas on Ardo Kaurit (Yamaha Estonia Racing Team), kes on hooaja eel hoogu käinud kogumas nii Hispaania kui Belgia ja Hollandi treeninglaagrites. Lauri Lehtla (RedMoto Honda Racing) kahjuks vähemalt kahest esimesest MX3 etapist osa ei võta. Põhjuseks eelmisel nädalal Belgias Lommelis treeningul läbi kukkumise saadud põlvevigastus, mis vajab ravi.