Tänavused kardisõidu Rotaxi Euroopa karikavõistlusel algasid eelmisel nädalavahetusel Belgias Genkis. Osalejate hulgas oli ka neli Talvar Racingu võidusõitjat: eestlased Remo Rahula (klass Rotax Max Junior) ja Aavo Talvar (Rotax Max Senior) ning valgevenelased Dmitri Kitajev (Rotax Max Senior) ja Dmitri Rimaševski (Rotax DD2).

Kõik peale Aavo olid Euroopa karikavõistlustel kas lausa debütandid või minimaalsete kogemustega ning see kajastus ka lõpptulemustes. Väga hea pidamisega rajakate ning ülitihe konkurents nõuavad paratamatult harjumist. Remo Rahula sattus kolmest eelsõidust kahes juba esimestel ringidel avariisse ja oli sunnitud katkestama. Dmitri Kitajevil õnnestus küll kõigis eelsõitudes ettenähtud ringid läbida, kuid finaaliuks jäi tallegi suletuks.

Dmitri Rimaševski sai kvalifikatsioonis paljulubava 11. aja ja võinuks ka eelsõitudes ringiaegade poolest rahulikult esikümnesse konkureerida. Väikesed apsud ja konkurentide „abi“ ei lubanud aga võimetekohaseid tulemusi saavutada. Oma tõelist sisu näitas Dmitri finaalis, kus alustas 30. stardiruudust, kuid veavaba ja kiire sõiduga võitles end lõpuks 18. kohale.

Aavo Talvar kui tiimi kogenuim tõi seegi kord kastanid tulest välja. Klassis Rotax Max Senior asus starti tervelt 89(!) võistlejat ning seetõttu tuli eelsõitudes rajal käia koguni neljal korral. Kolmel korral lõpetas Aavo esikümnes, kuid korra kaotas stardirüsinas kohti ja pidi finaalsõite alustama keskpäraselt 20. stardipositsioonilt. Eelfinaaliga kerkis ta kolm kohta ettepoole, finaalis aga tõusis hea stardi järel juba kaheksandaks. Paraku sattus Aavo ühes suuremas trügimises kaotajate ossa, kuid suutis end siiski lõpuks 14. kohale pressida. Kogemuste väärtusest aga räägib fakt, et kuuest Genkis startinud Eesti kardisõitjast sai just Aavo parima koha.

Rotaxi Euroopa karikavõistluste teine etapp toimub 9.-13. mail Saksamaal Wackersdorfis. Üldse on etapp neli ning arvesse lähevad kolme parema eelfinaali ja kolme parema finaali tulemused.