Etapivõitja, Marciulionise BA ei jätnud vastastele mingit võimalust – kõik mängud võideti keskmiselt 72 punktiga ning kõige väiksem oli vahe teise koha teeninud SC SDJSO Riga võistkonnaga, kes jäid leedukatele alla 73:109.

Kolmandale kohale tulnud Salva/Tartu Ülikool näitas kodusel etapil väga südikat esitust ja teisele kohale tulemist takistas vaid avapäeval saadud 53:56 kaotus SDJSORilt. Teel kolmandale kohale alistusid soomlaste ToPo 69:38, venelaste BC Metall Profil 86:47, lätlaste BS Pardaugava 64:37 ning otsustavas kohtumises venelaste BS Orbita 58:35.

Kolme EYBLi etapi kokkuvõttes teeniti üheksa võitu ja kuus kaotust ning suure tõenäosusega kindlustati sellega ka koht järgmise aasta tugevamas divisjonis. Lõplik koht selgub siis, kui on teada ka samal ajal Riias toimunud etapi lõplik järjestus.

Salva/Tartu Ülikooli treeneri Toomas Kandimaa sõnul läks koduetapil kõik plaanipäraselt. „Saime need võidud kätte, mida vaja oli. Esimese päeva teine mäng jääb natuke kripeldama, sest kolmepunktiline kaotus näitab, et tegelikult oli meil väga hea šanss see mäng võita ja seega ka etapilt teine koht võtta,“ ütles Kandimaa. „Aga suures osas mängisid poisid kindlasti järgmise hooaja nimel – et saaks järgmisel hooajal tugevamas divisjonis mängida. Selliseid Eestist väljaspool mänge on poistele väga vaja, sest siis näeb ära, mis mujal toimub.“

Etapi suurimaks punktitoojaks oli Marciulionise BA mängija Vilius Žukas, turniiri MVP-ks valiti samast meeskonnast Šarunas Tamkevičius.

Etapi tähtede viisikusse kuulusid: Karolis Giedraitis (Marciulionise BA), Indrek Kuldmaa (BC HITO), Sten Kuber (Salva/Tartu Ülikool), Aleksei Taratõnov (BS Orbita) ja Aleksandr Kuznetsov (SC SDJSOR).

Nelja Virumaa Pallimängude kooli mängijaga täiendatud Salva/Tartu Ülikooli meeskond mängis koosseisus: Kristofer Veismann, Kaupo Altsaar, Sten Kuber, Riivo Siimon, Martin Metsis, Randel-Rainer Lille, Ander Peiponen, Kristo-Martti Audova, Kermo Pärn, Uik Leete, Caspar Kaschan, Art-Ross Aus, Robin Kivi, Mirko Merte Mikk, Raido Tamm, Jarmo Heitur. Meeskonda juhendavad Toomas Kandimaa, Vaido Rego ja Rein Raam.