Kaheksa naiskonna finaalturniiril (neli Eestist, kolm Lätist, üks Leedust) oli Tartu Ülikool/Eeden neljas, Võru Võrkpalliklubi/SK viies ja Tallinna Ülikool seitsmes.

Balti liiga võitja Eesti meistriks tulla ei saa, kuna kaotas meistriliiga poolfinaalis kolm korda Viimsi Spa-le, jäädes nüüd koos Võru naiskonnaga selgitama, kes on tugevuselt Eesti kolmas naiskond. Finaalseerias (alates 11. aprillist) on vastamisi tiitlikaitsja Viljandi Metall ja Viimsi Spa. Mäletavasti jäid mõlemad eemale meistrivõistluste põhiturniirist, kuna mängisid samal Soome-Eesti ühisliigas - Viljandi oli ühisliigas viies, Viimsi üheksas.

Tasub jälgida ka Soome meistrivõistluste kulgu, sest medalijahtijate hulgas on kaks Eesti võrkpallurit. Kuldmedalikursil jätkab Loimaa Hurrikaani diagonaal Pavel Kružajev, pronksmedal on käeulatuses Katre Laanesel, Kangasala naiskonna põhiründajal. Hurrikaani meeskonna seis Pielavesi Sampo vastu on poolfinaalis kaks-kaks, uuesti kohtutakse teisipäeval. Pühapäeval kõik neli geimi kaasa teinud Kružajev tõi 20 punkti, rünnaku resultatiivsus 52%. Laanes kogus viimastes võidumängudes Pislaplokiga 12 ja 14 punkti.

Ardo Kreek mängis eurokarika finaalis

Ardo Kreek tõi Euroopa Challenge Cup-i finaali kahes finaalmängus Varssavi Polütehnikumile Czestochowa Tytani vastu vastavalt 2 ja 7 punkti. Kordusmäng võõrsil õnnestus 3:2 võita, kuid lisageimi kaotamine numbritega 16:18 jättis Poola pealinna klubi karikast ilma. Sellegipoolest võib Kreek ja klubi väga rahul olla. Finaali jõudmine on saavutus, milleni eesti võrkpalluri osalusel jõuti viimati ligi 30 aastat tagasi (1983), kui Viljar Loor kuulus Meistrite liiga võitnud Moskva Armee Keskspordiklubi põhikuuikusse. Kreek, kes vahepeal kippus algkoosseisust välja jääma, oli kõige kaalukamas duellis taas põhirivistuses.

Nii Polütehnikum kui Tytan jätkavad nüüd hooaega Poola meistrivõistlustel kohtadele viiendast kaheksandani. Paremuselt viies saab õiguse mänfida eurosrajas ka järgmisel hooajal. Kokkuvõtteks: neljast Poola klubist, kes Euroopa karikavõistluste finaalmängudele jõudsid, sai karika Czestochowa Tytan, hõbedaga leppisid Belchatowi Skra (Meistrite liigas), Rzeszowi Resovia (CEV karikasarjas) ja Varssavi Polütehnikum (Challenge Cup). Teatamata on finaalkohtumiste tulemused CEV karikavõistlustel: Moskva Dünamo alistas Resovia võõrsil 3:2 ja kodus 3:1. Niisiis täiendas Venemaale õnnelikku aastat veel üks kordaminek – teine Euroopa klubide karikavõit. Mäletavasti võitis Meistrite liiga karika Kaasani Zeniit.

Fridrichshafen kaotas poolfinaalis

Ootamatuse serveeris Oliver Venno klubi VfB Friedrichshafen. Saksamaa meister, kes kodusel tandril pole pidanud silmapaistvaid kaotusi taluma, jäi Saksamaa meistrivõistluste poolfinaalseerias ootamatult mängudega üks-kolm alla Berliini RV-le. Põhitunrniiri kolmandana lõpetanud Berliini meeskond lõi koha võrra kõrgemal olnud meistrit viimati (pühapäeval) koduväljakul 3:1(-17, 22, 22, 22). Venno tõi vaid 7 punkti, diagonaalründaja kohta vähe. 19-st tõstest realiseeris ta 6, ka rünnaku protsent (32) oli kehv. Nii jääb Friedrichshafeni hooaega kaunistama viies koht Euroopa Meistrite liiga (veerandfinaalis kaotas Saksa meister Kaasani Zeniidile) ja Saksamaa karikavõistluste võitmine.

Sõnumeid kaotuste kohta on veel. Prantsusmaa kõrgliigas kaotas Terville Florange Calais naiskonnale, Polina Bratuhhina tõi 13 punkti. Eerik Jago ei osalenud Roeselare Knacki kaotusmängus Belgia edukaima klubi Maaseiki Nolikoga – 0:3. Ka Kardo Kõresaar ei mänginud, kui playff-koha juba kindlustanud Loreto meeskond kaotas Reggio Emiliale 0:3. Võitis vaid Kert Toobali meeskond Sivasi 4Eylül, alistades nimeka Istanbuli Fenerbahce 3:0, Toobal tõi blokis kaks punkti.

Hooaeg hakkab läbi saama, ees või juba käsil on kohamängud. Venemaal on küsimus number üks , kas tugevalt komplekteeritud Kaasani Zeniit saab Venemaa meistrivõistluste poolfinaalis Novosibirskis jagu sealsest Lokomotiivist. Seis on kaks-null Zeniidi kasuks.

Valeri Maksimov, volley.ee