Väärtuslikuma mängija tiitli puhul on alati arvestatud lisaks klubi võitudele ka mängija vajalikkust klubile. NBA meistri Chauncey Billupsi arvates muutis Phoenix Sunsi mängujuht Steve Nash MVP valimise tingimusi, kui võitis kahel hooala järjest väärtuslikuma mängija tiitli. Billupsi arvates ei pea väärtuslikum mängija olema parim, vaid see, kellest meeskonnal enim kasu on ja kes võidud koju toob. (Loe värskest ajakiri Basketballist).

Delfi pakub välja viiss mängumeest, kes tiitlit enim väärivad:

Oklahoma City Thunder (40-12) - Kevin Durant:
Durant on läänekonverentsi parima klubi parim mängija. Ta on liiga paremuselt teine punktitooja (27,7), viskab väljakult 50-protsendiliselt ning on efektiivsuselt kolmas mängumees liigas. Võrreldes möödunud aastaga on punktide keskmine jäänud samaks, kuid oluliselt on kasvanud mehe panus. Lauapalle koguneb keskmiselt 8,2 (+1,6 võrreldes eelmise hooajaga) ning sööte 3,5 (+0,8).

Miami Heat (37-14) - Lebron James

Kahekordne MVP James on jätkuvalt liiga mitmekülgseim mängumees. Tema keskmised näitajad on 26,5 punkti, 6,5 söötu ja 8,1 lauapalli. Endiselt on tema puhul tegemist liiga efektiivseima mängumehega.

Los Angeles Clippers (31-21) - Chris Paul
Paul on tõstnud Clippersi läänekonverentsi tippmeeskondade hulka ning hoolimata Blake Griffini olemasolust on Paul see, kes mängu otsustavatel hetkedel ära teeb. Näitajad: 19,6 punkti, 8,8 söötu, 2,4 vaheltlõiget (I liigas).

Los Angeles Lakers (33-20) - Kobe Bryant
Bryant on 33-aastaselt endiselt liiga suurim korvikütt (28,1). Kuid on efektiivsuse tabelis alles 15. kohal. Võib arutleda, kas Bryant kuulub viie olulisema mängija sekka liigas, kuid tänu temale püsib meeskond endiselt läänekonverentsis arvestataval kohal.

Minnesota Timberwolves (29-25) - Kevin Love 
Love'i võimalused on sarnaselt Kobe Bryantile minimaalsed. Siiski on tegemist hooaja arenenuma mängijaga ning kõik sõltub sellest, kas meeskond suudab play-offi jõuda või mitte. Tulevatel hooaegadel on see mees kindlasti juba arvestatav kandidaat. Näitajad: 26,5 punkti (III liigas), 13,7 lauapalli(III liigas).

Teised arvestatavad kandidaadid: Derrick Rose, Dwight Howard, Dirk Nowitzki, Steve Nash, Russell Westbrook.

AVALDA ARVAMUST: Kes väärib NBA väärtuslikuma mängija tiitlit?