Erki, sa oled juba teist aastat lõunanaabrite profiklubis Alpha Baltic. Milline on meeskonna ambitsioonid ja eelarve võrreldes mullusega?

Ambitsioonid on esineda tulemuslikult UCI kategooria sõitudel, nii Baltikumis kui ka väljaspool. Paika pandud eelarvet meeskonnal ei ole, see sõltub võistlusprogrammist. Arvan, et suurusjärk on sarnane eelmise hooajaga.

Kas meeskond jätkab samas koosseisus ja kas teil on ka kindel liider? Milline on sinu roll meeskonnas?

Meeskonnas vahetus 3 sõitjat: lahkus 3 arvestatavat sõitjat, asemele tuli 2 noort lätlast ja üks Norra poiss. Kindlat liidrit meil ei ole, liidriks peetakse mind ennast, eriti UCI kategooria sõitudel. Sõitudel, mis ei kuulu UCI kalendrisse, aitan meeleldi meeskonnakaaslasi. Grupifinishi korral on meil päris kiire jalaga Maris Bogdanovics, temas näen ma ehk kõige suuremat potentsiaali. Meeskonnas on minul päris mitu rolli: anda nõu treeningutel, olla kapteni rollis võidusõitudel ja samas ka tulemust teha.

Milline on planeeritav hooaja kalender ja millal näeb sind võistlemas kodupubliku ees?

Hooaja avastart pidi olema Maroko velotuuril, mis oleks olnud super sissejuhatus hooajale, kuid kahjuks vedasid organisaatorid meid alt ja saime eitava vastuse 2 päeva enne tuuri algust. Tuli teha pisikesed muudatused, alustame hooaega Sotši velotuuriga, mis toimub 4.-8. aprillini, edasi 14. aprillil ühepäevasõit Tour de Finistere Prantsusmaal, aprilli teises pooles 3-4 ühepäevasõitu Taanis. Eestis loodan avastardi teha Mulgi rattamaratonil, aga võimalik, et avastardiks saab olema Tallinn-Tartu GP.

Millised on hooaja tähtsamad sõidud sinu jaoks?

Minu eesmärgiks on võita mõni UCI kalendrisse kuuluv sõit väljaspool Baltikumi. Eriliselt motiveerib ka Tallinn-Tartu GP, mis toimub sel aastal minu sünnipäeval! Kindlasti saavad huvitavad olema ka Eesti meistrivõistlused Rõuges. Usun, et tulevad ühed raskemad meistrivõistlused, kuna tegu on künkliku trassiga ja lihtsalt kavalusega meistriks ei tule. Võidab tugevaim! Ka Samsung Estonian Cupil tahaks mõne etapivõidu näpsata ja Fixuse Teamile mõned vajalikud punktid tuua. Üldvõiduks vajalikke etappe kahjuks täis ei saa, kuna 2-3 etappi langeb kokku meeskonnale vajalike maanteevõistlustega.

Hiljuti oli sinu elus suur sündmus, mis ei jää stardi ja finišijoone vahele. Kas uneaega ikka jätkub?

Pisikese Heleeni sünd tõi mulle kaasa palju rõõmu ja positiivset energiat. Kindlasti muutuvad raskemaks kodust eemalolekud, aga proovin nendest päevadest rattarajal maksimumi võtta. Unetunnid on küll vähe napimad, kuid tütrest saadud energiat jagub.