Juunioride koondise juht Ants Kiisa lausus, et projektis „Eesti juunioride koondis“ osalemine on noortele sportlastele oluline võimalus. „Projekt töötab eelkõige kolme eesmärgi nimel. Esiteks, tagada lootustandvatele kergejõustiklastele tingimused sportliku arengu jätkumiseks. Teiseks, kasvatada meeskonnavaimu ja ühtekuuluvustunnet. Kolmandaks, luua eeldused meie koondise heaks esinemiseks 10.-15. juulil Barcelonas peetaval U20 MM-il. Noortele, kes on järelkasvutiimi pääsenud, mõjub see igakülgselt arendavalt ja motiveerivalt. Mulluse projekti edulugu on selle ilmekaks tõestuseks,“ rääkis Kiisa.

Järelkasvuprojekti juured on 2010. aastas, mil Eesti Kergejõustikuliit tõi Tallinnas mullu suvel toimunud juunioride EM-iks ette valmistudes esmakordselt kokku kõigi alade suurima tippsaavutuste potentsiaaliga juuniorklassi kergejõustiklased. U20 järelkasvuprojektiga tõhustab alaliit laagrite, koolituste ja täiendavate toetuste abil sportlaste ettevalmistust.

Projektis osalevad juunioride tiitlivõistluste normi täitnud sportlased ning MM-i normist kuni 75 IAAF punkti kaugusel olevad sportlased. Täiendavalt on projekti kaasatud sportlasi EKJL noortekomisjoni ja alarühmade vastutavate treenerite ettepanekul. Hetkeseisuga on järelkasvuprojekti kaasatud 34 sportlast. Nädalavahetusel Tallinnas Audenteses toimuvast ühislaagrist võtavad teiste seas osa kettaheitja Kätlin Tõllasson, mitmevõistlejad Karl-Robert Saluri ja Kristella Jurkatamm ning teivashüppaja Reena Koll.

Ühislaagrite eesmärk on lisaks treeningtegevusele korraldada sportlastele ka erinevaid loenguid ja ühistegevusi.

Juunioride koondisele "paneb rattad alla" internetipõhine liiklusteooria õppimise keskkond Teooria.ee, mis toetab järelkasvuprojekti liikmeid tasuta autokooli teooriaõppega. Keskkonna kliendihaldur Priit Haidak ütles, et Teooria.ee toetab juunioride tiimi seetõttu, et need noored on pühendanud oma vaba aja Eesti spordi taseme tõstmisele. „Soovime noortele sportlastele anda võimaluse oma päevakava paremini planeerida ja saada iseseisvaks ka liikluses. Teooria.ee e-õppe keskkond võimaldab ka kõige hõivatumatel noortel sportlastel paindlikult läbida autokooliõpingud. Laagris aga soovime juunioridele elamusterohket aega,“ rääkis Haidak.

Juunioride järgmine ühislaager toimub 4.-6. mail samuti Audenteses. Normitäitjatele on ette nähtud ka toetused välislaagrites osalemiseks.