Hakatuseks jäädi taha 0-1, kui kaotuse võttis vastu Aleksandr Smirnov. Ülikiiret ja resultatiivset mängu näitas aga Vallot Vainula, kes ei andud vastasele mingit šanssi võites 3-0. Kolmandas mängus pidi ennast maksma panema juuniorist Toomas Libene, kui settide seis näitas viigiseisu 2-2. Viimases setis oli temagi kindlalt parim, võites punktidega suurelt 11-3. Kohtumise võiduks vajaliku kolmanda mängu võitis Aleksandr Smirnov tulemusega 3-0.

Alagrupi võidust lahutab Eestit veel otsustav kohtumine Dominkaani Vabariigiga. Dominikaani Vabariik on ühe kaotusega Eesti järel teisel kohal ja määravaks saab omavaheline mäng.

Meie meeste vorm on hea. Iseäranis Vallot Vainulal, kes on loovutanud vastasetele vaid ühe seti, kuid Dominikaani Vabariigi koosseisus tuleb vastu III divisjoni tugevaim mänguija Lin Ju, kes paikneb maailma reitingus 105 positisoonil. Meie tulemuslikuma mängija, Vainula reiting on 468. Teised Dominikaani võistlejad jäävad küll reitingus napilt peale 500, kuid mänguklass on võrreldav meie tugevamatega. Kui Lin Ju võtaks tõenäoliselt kohtumiselt kaks võitu, siis täiendav kaotus pole meile enam lubatud. Võistkonna liikmete mängude järjestuse (1-1, 2-2, 3-3, 1-2, 2-1) ülesandmine peatreeneri poolt saab olema määrava tähtusega. Ideaalis võiks Lin Ju sattuda kokku reitingujärgselt nõrgima paigutusega Toomas Libese vastu, samas kui Vainula ja Smirnov saaksid vastasteks Dominikaanide tugevuselt teise ja kolmanda numbri. Samad võimalused võistlejate järjestuse muutmiseks ja taktikalisteks manöövriteks on muidugi ka vastasvõistkonnal.

Eesti naiskonda on tabanud kaotustejada. Viimased kohtumised kaotati nii Iisraelile, kui Indiale. Praegu ollakse jätkuvalt võiduta. Viimane alagrupimäng toimub Itaaliaga, keda viimastel Euroopa meistrivõistlustel õnnestus võita. Alagrupis ollakse võistkonnaliikmete summarselt reitingult viimased, mistõttu võit tähendaks igal juhul eneseületamist.