Avapäeva kolme sõidu järel on Ingrid Puusta (Noblessneri Jahtklubi) hoidmas 80 naise seas 43. kohta, meestest on aga Johannes Ahun (Noblessneri JK) 120 võistleja seas 63., Henri Kaar (Team Extreme) 67. ning Kevin Jakobson (Noblessneri JK) 94. kohal. Naiste seas on liider Lee Korzits Iisraelist, meeste hulgas aga Julien Bontemps Prantsusmaalt.

Cadizis toimuvad maailmameistrivõistlused on RS:X klassile 2012 Londoni Olümpiamängude teiseks kvalifikatsiooniregatiks detsembris Austraalias peetud 2011. aasta olümpiaklasside maailmameistrivõistluste järel. Kui 2011 MM-il jagati välja 75% Olümpia riigikohtadest, siis nüüd asuvad veel mitte kvalifitseerunud maad võistlema ülejäänud 25% nimel. RS:X meeste arvestuses tähendab see 9 vaba kohta, mida taotleb 20 riiki, naiste arvestuses aga võistleb 7 vaba olümpiapileti nimel 16 maad. Olümpiapääset püüavad käimasoleval MM-il ka Eesti purjelaudurid.

Homme jätkatakse MM-il kvalifikatsioonisõitudega, pühapäeval aga algavad plaani järgi finaalsõidud. Regatt lõppeb kolmapäeval, 28. märtsil, mil nii meeste kui naiste arvestuse 10 parimat seilavad ühtlasi topeltpunktid andvas medalisõidus.