Hooaja esimesel jõuproovil osalev Tanel Kangert ja Astana olid meeskonnasõidus üheksandad (+27,3 sekundit). Kokkuvõttes on Kangert 42. kohal.

Heas hoos olev Mandri võttis pika võistluspäeva (kavas oli 2 etappi) kokku Rattaproffide blogis:

"Täna oli ülipikk päev, rattakilomeetreid palju ei tulnud, aga muidu sebimist jagus. Hommikul 99 km grupisōit ja peale lōunat meeskonnasōit 15 km. Hommikusel etapil proovisin jooksikute grupile pihta saada ja olin paaris heas minekus sees, kuid asja sellest ei saanud ja lōpuks lasti 2 meest minema. Nimelt oli 35 km enne lōppu üks 5 km pikkune järsk tōus, keskmine protsent pea 10 paberite järgi. Arvasin, et see käib mulle üle jōu ja selleks ka proovisin atrōōvi hüpata, et enne gruppi sealt üle saada. Lōpuks muidugi ründasin tōusu grupist ja nagu arvasin, siis tunne polnud nii hea kui möödunud nädalal kodus treenides ja jalas jäi purast puudu. Valisin kohe oma mugavustsoonis tempo ja sain tōusust sellises grupis üle, millega veel ette järgi jōudsin peale laskumist. Lōpukilomeetritel proovisin tiimikaaslast Paul Vossi aidata, aga ta munes natuke ära ja mingi hetk kaotasin ta tagarattast ja lōpetasin 13. positsioonil."

"Ōhtul oli siis meeskonnasōit. Kahe etapi vahel ei hakanud ma hotelli lōunale sōitma, sest mu eraldistardiratta positsioon vajas timmimist, polnud ju sel aastal veel oma eraldirattal sōita saanud. Possa päris hästi paika ei saanud, tundsin seda ka vōistluse ajal ja ei saanud kogu jōudu vajalikul viisil rakendada, aga samas otseselt miski ei häirinud ka väga hullult. Igal juhul tegime korraliku sōidu, Camano ja Wetterhall tōmbasid pikemaid otsi - nad meil eraldispetsid ja mina, Tiernan-Locke, Voss vahepealse pikkusega, nii 15-20 sekundit ja teised lühemaid, eesmärgiks siis hoida kiirust vōimalikult kōrgel. Jäime teiseks 8 sekundile kaotusega NetAppile, kahju. Hellitasime ikka lootusi, et paneme kinni ja ma saan liidrisärgi selga, oleks päris hea olnud. Igal juhul jäi meil kōvasti varu."