Põlva kerkis võiduga Tapast ühe punkti kaugusele. Põlval on põhiturniiril jäänud mängida veel võõrsil Viljandiga ja kodus viimasel kohal oleva Aruküla/Tallasega ning Tapal omal väljakul liidermeeskonna Põlva Servitiga.

„Tasemevahe pole tegelikkuses nii suur, kui numbrid seda eeldada võiksid,“ lausus Põlva peatreener Rein Suvi. „Tapa ei olnud seekord kõige teravamas vormis, ent ka meie tegutsemine jättis kohati soovida.“

Tapa mängija Siim Valdlo sõnul pole nende seis kiita. „Amatööridena ei saa me mängudeks kõiki mehi kohale, sama kehtib ka treeningute kohta. Lisaks kimbutavad meid vigastused,“ kirjeldas Valdlo Tapa hetkeseisu. „Põlva vastu tegutsesime tujutult ja lõpus võttis võimust minnalaskmismeeleolu. See aga ei vähenda Põlva võidu väärtust, sest nad mängisid hästi.“

Tapa resultatiivseim oli Aleksander Oganezov ja Põlval Mihkel Tamm. Mõlemad mehed viskasid kuus väravat.

Teistes 25. vooru kohtumistes sai Serviti kodus 34:15 (14:7) jagu Viimsi/Tööriistamarketist (Jevgeni Kravtšenkolt võitjatele kaheksa ja Jürgen Roobalt kaotajatele kuus tabamust) ning Viljandi samuti omal väljakul 26:22 (13:16) Aruküla/Tallasest (Ott Varikult võõrustajatele kaheksa ning Mihkel Vaherilt külalistele kuus tabamust).

Meeskondadel erilist hingetõmbepausi polnud, sest kohe peeti otsa ka 26. voor. Päev varem Aruküla/Tallase üle raske võidu võtnud Viljandil Viimsis enam jaksu polnud ja nii tuli tunnistada võõrustajate 30:19 (16:10) paremust.

Võitjate resultatiivseimad olid Tarmo Ulla ja Sten-Erik Lepp seitsme ning kaotajatel Varik üheksa tabamusega.

Ulla sõnul polnud neil ennast seekord raske kokku võtta. „Päev pärast mängu tähistas meeskonna peatreener Ain Pinnonen 50. sünnipäeva. Tahtsime talle hea kingituse teha ja tegutsesimegi hingestatult,“ lausus Ulla. „Kuigi meie vorm on tõusuteel, tuli nii suur võit üllatusena. Meil on praegu Viljandist punkt rohkem, kuid kas sellest kolmandaks kohaks piisab või mitte, sõltub paljuski Kehrast. Nemad saavad poolfinaalvastast valida ja võivad viimases voorus vajadusel Viljandile kaotada.“

Viljandlaste mängiv treener Marko Koks on võimalike stsenaariumitega kursis, kuid ei taha matšile Kehraga veel mõelda. „Enne peame Põlvast jagu saama, muidu meil šansse pole. Aga Põlva on viimasel aja tubli sammu edasi astunud ja kerget mängu ma nende vastu ei oota,“ ütles ta ning kommenteeris suurt kaotust Viimsi/Tööriistamarketile. „Päev varem kohtusime Aruküla/Tallasega, kelle üle saime raske võidu. Võib-olla mõtlesid mehed juba siis Viimsi mängule, mis oli meie jaoks antud hetkel veelgi olulisem ega suutnud endast kõike välja panna. Igatahes Viimsis oli Aruküla matš meil veel jalgades, lisaks teenis Kristjan Koovit juba 11. minutil punase kaardi. Temale pole meil aga kerge võrdväärset vahetust leida.“

Põlva meeskondade duellis oli taas parem Serviti, seekord võõrsilmängus tulemusega 43:18 (23:11). Kravtšenko viskas Serviti kasuks üheksa ning Henri Hiiend Põlvale viis väravat.

Kindla võidu teenis ka Serviti järel teist kohta hoidev HC Kehra, saades kodus 39:22 (21:11) jagu Tapast. Risto Lepp tõi võitjatele 13 ja Valdlo kaotajatele seitse tabamust.

Meistriliiga järgmise vooru mängudes on vastamisi Põlva Serviti – Kehra (21.03., kell 19.00), Viljandi – Põlva (21.03., kell 19.00) ning Aruküla/Tallas – Viimsi/Tööriistamarket (24.03., kell 14.00). Mänguvaba on Tapa.