"Kuigi esmaspäevane plaan oli sõita siiski mööda maapinda ja rannas nn. lumelohet, siis olud on soojadega vesiseks muutunud ning rannaaladel on juba palju lahtist vett," rääkis Kristjan Team RRD Estonia tiimist. "Kuna surfilauda käepärast võtta ei olnud, siis kohe tuli ka idee lumelauaga vee peal sõita! Kuna veepealsed tegemised on ikkagi surfari jaoks südamelähedasemad, siis lumelohetamine jääb siiski sekundaarseks tegevuseks."

Kristjan kutsub teisi endasuguseid hulljulgeid surfareid, kes korralikku kevadet ära oodata ei jõua, taolisel ettevõtmisel ettevaatlikkusele, sest vette kukkuda praeguste temperatuuride juures pole just kuigi meeldiv.

"Kui esimene katse üle Treppoja jõe sõita õnnestus, siis sai seda veel ja veel korratud. Lumelauaga vee peal sõites pidi hoog olema üpris suur, et tekiks gliss (veepeal liuglemine). Väga lahe tegevus, kuid kindlasti peab väga ettevaatlik praegu olema, hindama õigesti ilmaolusid, eesolevat pinnast ning enda võimeid. Kohati on meri jääs, siis on vesi ning siis on veel kohti, kus on vesi jää peal. Kindlasti seda järgi proovida kellelgi ei soovita, sest vesi on siiski veel jäiselt külm ning vette kukkuda ei ole hea. Paljude jaoks on see kindlasti ka tervisele ohtlik, eriti kui puudub selleks vastav varustus (soe kalipso või haalar)," ütles ta.

Ametlik võistlushooaeg algab Eesti lohesurfaritel maikuus, mil seoses soojemate ilmade saabumistega ka merele rohkem sõitjaid on oodata. "Praegu võib neid surfareid, kes vee peale lähevad, kokku lugeda ühe või kahe käe sõrmedel. Suveks on samuti ettevalmistusel päästejett ning kindlasti võtame suvel ette lohematku ja avastusretki uute surfikohtade leidmiseks Eesti põhjaranniku saartel," lisas Kristjan.