Soome meedias pälvis intervjuu suurt kõneainet ja väljaanded leidsid üksmeelselt, et vana hea Kimi oma otsekoheste ütlemistega on tagasi.

Anname alljärgnevalt väikese ülevaate intervjuust.

Mis eesmärgid sul algaval hooajal on?

Üritan võimalikult hästi sõita ja eks siis näeb, mis kohale me jõuame. Avaetapi eel ei tea täpselt, mis seisus me oleme. Seda ei tea keegi. Kui vaadata testimisi, siis olid ajad väga lähestikku. Lisaks ei tea me, kes kui suure kütuse kogusega sõitis, aga see muudab ju üldpilti kõvasti. Oleme natuke targemad, kui Melbourne`is on sõidetud esimesed treeningud.

Vahepeal on reeglid muutunud, sul on uus meeskond ja masin. Kas kõige sellega harjumine on olnud raske?

See on ikkagi endiselt võidusõit. Rohkem on neid asju, mis on samaks jäänud. DRS ja KERS on lihtsalt nupud, mida vajutada. Testimisel vajutasin vahepeal mõnda nuppu liiga vara või liiga hilja, kuid kokkuvõttes ei muutnud see kuigi palju. Boksipeatused on nüüd lühemad kui varem, kuid suurt muutust pole - peatud ja siis sõidad edasi.

On sul ettekujutus, mis koha võid Austraalia etapil saada?

Võime jääda viimaseks ja tulla esimeseks. Eks sõit näitab.

Mis sa arvad oma meeskonnakaaslasest Romain Grosjeanist?

Ta on tore sell. Enne ma teda ei tundnud, kuigi olin mõned korrad tema vastu võistelnud. Ta on minust pisut noorem. Analoogselt minule pole ta mõnda aega F1-s startinud. Ta on hea sõitja ja ma usun, et temaga koostöö tuleb hea.

Kui pingsalt sa võistlussõite juba ootad?

Kõigile meeldib võistelda. Kui küsida testsõitjatelt, siis ka nemad tahaksid võistelda. Ma ei usu, et on keegi, kes ütleks, et testimine on põnevam kui võistlussõit.

Oled Austraalias häid sõite teinud. On sul hea meel, et saad hooaeg just siin alustada?

Austraalia on tore koht, kuigi Euroopast kaugel. Ringrada pole just kõige raskem, kui teiste etappidega võrrelda. Tore oli oma esimesel Austraalia etapil kohe punkte teenida. Poodiumile pääsemised ja 2007. aasta võit tegid mind mõistagi õnnelikuks. Ringrada pole üldse muutunud, seega ma tean, kus ma sõidan.

Räikkönen hiilgas oma vastustega ka eelmise nädala Top Geari saates: