Ühtlasi lahutab argentiinlast Barcelona kõigi aegade suurima väravalööja staatusest veel vaid viis tabamust. Praegu hoiab seda tiitlit 235 tabamusega enda käes Cesar Rodriguez.

"Pep on Barcelona jaoks palju tähtsam kui mina," vahendab Reuters Messi öeldut. "Alates tema tulekust klubisse on muutunud kõik. Ta on võitnud kõik, mis võita annab. Tema siia jäämine oleks kõigile kasulik. Uue treeneri leidmine ja kõige selle uuesti saavutamine ilma temata oleks väga raske."

Messi viitas oma jutus sellele, et Guardiola lepingut on järel vaid hooaja lõpuni. Alates 2008. aastast, mil endine Hispaania koondise ja Barcelona poolkaitsja Kataloonia klubi etteotsa asus, ongi ta tegelikult vaid ühe aasta kaupa oma kontrahti uuendanud.

Enda vägitegusid kommenteerides ütles argentiinlane veel: "Ma ei ürita olla ajaloo parim ega ka hetke parim mängija. Tahan lihtsalt asju hästi teha. Esmalt mängin ma meeskonna jaoks, teiseks fännide ja kolmandaks iseenda. Kui kõik tuleb nii välja, nagu ma tahtsin, tunnen ennast hästi. Keskendun alati esmajärjekorras tiimile, sest ilma meeskonnakaaslasteta poleks ükski minu saavutus võimalikuks osutunud."

"Cesari rekordi püüdmine pole mul sel hooajal kunagi plaanis olnud. Ma olen väga lähedal, mänge on veel palju järel, kuid ma ei mõtle küll konkreetselt ühegi kuupäeva peale, mil see võiks tulla."

24-aastane Messi on viimases kuues mängus (viis Barcelona ja üks koondisemäng) võrku sahistanud tervelt 16 korral. Kõikide võistlussarjade peale kokku on ta löönud 50 väravat, vaid kolm tükki vähem kui eelmisel hooajal.

Loe lisaks: