Eesti rannajalgpallikoondise üks juhte Reigo Tõnsberg sõlmis Flamengo klubi presidendiga mitmeid kokkuleppeid, mis võimaldavad Eesti rannajalgpalluritel ka edaspidi soovi korral nendega koos treenida. Lisaks arutati võimalust, kuidas alustada koostööd Eesti rannajalgpallikoondise ja Flamengo klubi vahel.

"Kõik on võimalik ja näen Eesti rannajalgpallikoondisel suurt võimalust oma treeninglaagreid talveperioodil Brasiilia liival pidama hakata!" lausus Tõnsberg.

Eesti rannajalgpallikoondisel seisab sel aastal ees FIFA Maailmameistrivõistluste valikturniir, kus viis parimat Euroopa koondist tagavad pääsu 2013 aasta rannajalgaplli maailmameistrivõistlustele Tahitile.

Eesti üks parimaid rannajalgpallureid Indrek Siska kommenteeris elamust: "Brassid mängivad loominguliselt ja väga suure tahtmisega. Treeningud on huvitavad ja suure mahuga. Suur tähelepanu on füüsisel ja tehnikal, mitte nii väga mängu ülesehitusel, mille kallal tuleks neil kindlasti rohkem vaeva näha. Seda kinnitab ka praegune nr 2 positsioon maailmas (Venemaa on suutnud Brasiiliat just mängu taktikaga võita). Brassid on hästi sõbralikud ja uudishimulikud ja jalgpalli mängivad alati seda nautides. Kui tegemist on ka väga raske treeninguga on mängijatel alati naeratus näol. Treenerid olid nõudlikud ja distsipliin on laitmatu. See mulle meeldis. See, et meil oli võimalus sellise klubiga koos treenida, annab mõne kuu pärast algavaks Eesti rannajalgpallihooajaks väga hea fooni.“

1895. aastal asutatud legendaarne Flamengo jalgpalliklubi on võitnud kuus Brasiilia meistritiitlit ja nimetatud FIFA poolt 20-nda sajandi edukaimaks jalgpalliklubiks. Et saada aimu, kui suure klubiga on tegemist, siis näitena võib tuua nii palju, et klubi mänge jälgis aastal 2010 ainuüksi Brasiilias 36 miljonit inimest.

Flamengo jalgpalliklubi on üles ehitanud ka väga heal tasemel rannajalgpalliklubi, kes eelmisel aastal toimunud esimestel rannajalgpalliklubide maailmameistrivõistlustel saavutas kolmanda koha.