Monta Ellis, kes mängib visava tagamängija positsioonil, ütles peale 2009. aasta drafti, et see ei saa lihtsalt toimida, vihjates tema ja Curry koos mängimisele. Ta jätkas: "Ma tahan ainult võita, aga see ei saa niimoodi võimalik olema." Tundub, et mees ei pannudki eriti mööda. Hellitati lootusi, et äkki on võimalik panna mõlemad mehed ikkagi koos mängima, kasutades Warriorsi kiiret mängutempot. Sellest aga asja ei ole saanud. Olenemata nende suurepärasest ründemängust ei ole kumbki mees isegi keskmisel tasemel kaitsemängija ja see väljendub ka meeskondlikus mängus. 15. märts ehk kuupäev, peale mida enam mängijaid vahetustehingutesse kaasata ei saa, on lähenemas. On tõenäoline, et üks neist ka meeskonnast lahkub. Aga kumb mängija peaks see olema?

Stephen Curry?

Tegu on mängijaga, kelle karjääri senised näitajad on 18 punkti, 1,7 vaheltlõiget, 5,9 resultatiivset söötu ning 4,2 lauapalli mängus. Tegu on väga korralike näitajatega, arvestades, et mees on alles 23-aastane.

Samas ei ole Curry suutnud tõestada, et suudab sammu pidada eliittagamängijatega, nagu Chris Paul, Deron Williams või Derrick Rose.

Suureks põhjuseks on siin vigastused. Sel hooajal on teda vaevanud hüppeliiges, mis kuidagi terve ei taha püsida. Ta jõudis vigastada end ka vahetult enne All-Star nädalavahetust Orlandos. Ise oskas ta oma vigastuse kohta öelda vaid, et tunne oleks, nagu keegi pussitaks jalga.
Isegi, kui terve, ei ole see hooaeg temale kuigi edukaks osutnud.

Suurim põhjus, miks saata Curry mujale, ongi vigastused. Ta on sel hooajal vahele pidanud jätma 10 kohtumist. Siiani võitleb mees pikale veniva hüppeliigese vigastusega, mis esmase informatsiooni alusel loodeti opereerida ja taastada juba tööseisaku ajal.

Monta Ellis?

Ellis on liiga üks parimaid skoorijaid. Ta suudab punkte tuua põhimõtteliselt igasugustest olukordadest.

Kui juhtub aga halb päev olema, on tegu mehega, kes rikub ülejäänud meeskonna mängutempot ja võtab liialt palju viskeid enda peale. Sel hooajal on ta olnud nii hea kui halb. Seda näitab ka meeskonna 14-18 võitude ja kaotuste suhe.

Suurim küsimärk Ellise puhul senini on olnud, kas mees suudab vedada meeskonda?

Ta on olnud Warriorsi parim mängija juba mitu hooaega. Kaks viimast hooaega on suutnud mees visata vähemalt 24 punkti ja jagada 5 resultatiivset söötu. Tema karjääri keskmised on 19,4 punkti, 1,7 vaheltlõiget, 4,2 resultatiivset söötu ning 3,7 lauapalli mängust. Üsnagi sarnased Stephen Curry näitajatega. Ainuke vahe on selles, et Ellis on suutnud püsida üsna tervena oma 6 hooajalise karjääri jooksul.

Ilmselt tasub mainida ka seda, et Ellis teenib järgmisel kolmel hooajal pea kolmekordse Stephen Curry palga. Vastavalt 33 miljonit dollarit ja 11.9 miljonit dollarit.

Mida arvavad Delfi lugejad? Kumb mees tasuks hoida Golden State Warriorsil alles, arvestades, et üks neist peab ilmselt lahkuma kas poole hooaja pealt või selle hooaja lõpus.