Eesti alagrupikaaslased on korraldajamaa Šveits, Singapur ja Slovakkia. Eesti koondise peatreeneri Jari-Petri Anttila sõnul on sellest seltskonnast võimalik pääseda edasi ka veerandfinaali.

"Loosimise tulemusel on Eesti sattunud alagruppi, kus meie meeskonnal on head võimalused jõuda kahe parema hulka, mis tagab edasipääsu veerandfinaalidesse. Alagrupi keskses kohtumises oleme vastamisi kodus mängiva Šveitsiga, keda kindlasti painavad arvuka kodupubliku ees mängimise pinged. Eelmise finaalturniiri neljas koht oli šveitslastele pettumuseks. Teatavasti kaotasid nad pronksmedalid tšehhidele, kelle alistamisele veerandfinaalis olime ise väga lähedal," ütles Anttila saalihokiliidu pressiteate vahendusel.

"Kuna ka viimases omavahelises kohtumises Šveitsiga kaotasime neile vaid 6-7, võtavad vastased meid väga tõsiselt. Nende peatreeneriks selles MM- tsüklis on palgatud soomlane Petteri Nykky, mees, kes kahel viimasel MM- il on viinud soomlased kullale. Paraku see, et vastaste peatreener mind ja meie koondist tunneb, teeb meie olukorra mõnevõrra raskemaks."

"Alahindamata teisi alagrupivastaseid on siiski väga tõenäoline, et just Eesti- Šveitsi kohtumine otsustab alagrupi võitja," arvas peatreener. "Kui esikoht kuuluks meile, oleks veerandfinaalis vastaseks tõenäoliselt Norra või Poola ning meil oleksid poolfinaali pääsemiseks head väljavaated. Kui jääme teiseks, tuleb vastaseks tõenäoliselt Rootsi, kes oleks kõige ebameeldivam vastane. Loomulikult on need arutlused teoreetilised, sest võitjad selguvad väljakul, ka võimalikus Eesti - Rootsi mängus."

MM-finaalturniir toimub Zürichis ja Bernis 2.-9. detsembrini.