Vutiliidu president Aivar Pohlak ei teinud saladust, et viimased U-19 koondise tulemused pole olnud ootuspärased. "Tunnustan Bernhardti head tööd noortetöö süsteemi ülesehitamisel, milleks ta siia saigi toodud, kuid viimasel aastal on nii U-19 kui ka teised noortekoondised teinud sammu tagasi ning küsimus ei ole mitte ainult viimastes Belgia mängudes (Eesti kaotas sel nädalal Belgiale võõrsil 0:6 ja 1:5 - toim)."

"Koduse EM-finaalturniiri tõttu on U-19 koondis tahes-tahtmata meie noortekoondiste peegel ning selles valguses on praegu diskussioon toimumas ja pooleli. Lõplik otsus sünnib ühe kuni nelja päeva jooksul," lisas Pohlak.

Delfile teadaolevalt nähakse ühe võimaliku variandina Bernhardti asemel U-19 meeskonna eesotsas endist Eesti rahvuskoondise juhendajat Arno Pijpersit, kes nimetati möödunud aasta lõpus jalgpalliliidu tehniliseks direktoriks. Sellisel juhul jääks Bernhardti juhendada veel vaid U-21 koondis. 2007. aastast Eestis elanud sakslase leping lõpeb sel aastal.

Pohlak ei soovinud enne, kui Bernhardtist loobumise otsus lõplikult tehtud pole, ühtegi sellist spekulatsiooni kommenteerida, öeldes vaid, et ei välista U-19 koondise üleandmist mõnele Eesti Jalgpalli Liidu palgal olevale välismaalasele.

"Meil on üks konkreetne idee, mida oleme juhatuse tasandil arutanud," poetas Pohlak esialgu.

U-19 koondiste Euroopa meistrivõistluste finaalturniir toimub Tallinnas, Rakveres ja Haapsalus 3.-15. juulini.