93 000 pealtvaatajat mahutaval Coliseumi staadionil said mängida Sergei Pareiko, Enar Jääger, Alo Bärengrub, Ragnar Klavan, Taijo Teniste, Martin Vunk, Sander Puri, Siim Tenno, Joel Lindpere, Joonas Tamm, Tarmo Kink, Tihhon Šišov, Gert Kams, Siim Luts ja Raio Piiroja. Vahetamata jäid veel väravavaht Marko Meerits ja keskkaitsja Mikk Reintam.

"Tabloo näitas, et 87 minutit on mängitud. Ma ei tea, miks kohtunik juba mängu ära vilistas. Arvasin, et tuleb veel viis lisaminutit ka. Mehed olid mul püsti ja vahetused planeeritud, aga millegipärast võeti jupp lõpust maha," muigas Rüütli Eesti ajakirjanikele antud telefoniintervjuus.

Väljakul käinud ja võidu toonud mängijatest soovis Rüütli esile tõsta ründajat Joonas Tamme, kes sai täna kirja oma kolmanda koondisemängu ning värava löönud Ragnar Klavanit ja teise keskkaitsjana kindlalt esinenud Alo Bärengrubi. 

"Nooruse koefitsendiga tooks välja Joonas Tamme. Ta oli ees väga kasulik mängija, kelle peale oli hea palle mängida, sest läbi keskvälja eriti mängida ei saanud, surve oli kogu aeg seljas. Ta oli väga tubli," ütles Rüütli. "Aga muidu mul ei oleks midagi selle vastu, kui ma kõiki kiidan ja nii ma ka teen."

Kink oma tuntud headuses

Kiidusõnu jagus Rüütlil ka kohtumise avaväravale eelnenud terava karistuslöögi sooritanud Tarmo Kingile, kelle löögist vastu väravavahti põrkunud ja värava ette lahtiseks jäänud palli Klavan sisse koksas.

"Kink oli omas võtmes. Tihtipeale tal ei kulge mängud tervenisti nii sujuvalt ning on on hetki, kus ta ei ole võitlustes piisavalt otsustav ega võida neid ära. Aga tal on see omadus, et ta võib midagi ära teha. Täna oli tema trahvilöök see, mis meile edu tõi," rääkis Rüütli.

Fännid loopisid abikohtunikku topsidega

Arusaamatus kellaajaga tekkis staadionitabloo vea tõttu. Kohtuniku ning ametliku ajavõtusüsteemi järgi lõpetati mäng täpselt 90 minuti täitumisel. Lisaminuteid aga vilemees tõepoolest ei andnud. Seda ilmselt kahel põhjusel: Eesti oli 2:0 edueisus ning El Salvadori fännid käitusid kohtuniku suhtes vaenulikult.

"Ühest küljest tegi kohtunik ratsionaalse otsuse, vaadates, et aeg oli täis tiksunud ja üks meeskondadest kindlalt võitmas. Teisalt loobiti juba esimesel poolajal abikohtuniku suunas topse ja muidu asju ning ta kasutas võimalust mäng esimesel võimalusel ära lõpetada. Kuid lisaminutite andmine pole iseenesest kohtuniku kohustus," põhjendas Eesti Jalgpalli Liidu infojuht Mihkel Uiboleht.

Protokoll Eesti Jalgpalli Liidu kodulehelt

EL SALVADOR - EESTI 0:2 (0:0)
Väravad: 71. Ragnar Klavan, 85. Raio Piiroja
Hoiatused: -

Eesti: 1-Sergei Pareiko, 17-Enar Jääger (62. 2-Tihhon Šišov), 19-Alo Bärengrub, 15-Ragnar Klavan, 10-Taijo Teniste, 13-Martin Vunk, 8-Sander Puri, 6-Siim Tenno (55. 11-Gert Kams), 3-Joel Lindpere, 8-Joonas Tamm (70. 16-Siim Luts), 9-Tarmo Kink (82. 4-Raio Piiroja).
Varus: Marko Meerits, Gert Kams, Raio Piiroja, Mikk Reintam, Tihhon Šišov, Siim Luts.