Kohapeal viibinud fotograafi Martin Dremljuga sõnul oli situatsioon järgmine: kahe auto möödumise vahepeal astusid rajale kolm lõbusas meeleolus tütarlast, kellele andsid märku põõsasse hüpata künka all istunud fotograafid, mitte turvamees, kelle töö oleks seda teha vilet puhudes.

"Auto tulekut mäe tagant oli üsna vaikselt kuulda, aga meie kuulsime ja ütlesime, et nad kõrvale hüppaks. Tüdrukud jooksid mäest alla samal ajal kui auto sinna saabumas oli ja hüppasid meie märguande peale lumme. Kollase vestiga poiss ei vaadanud nende poolegi," kirjeldas ta.

Fotod situatsioonist:

Fotograafile ei meenunud, et turvamees selles punktis kordagi vilet oleks puhunud, millega tavaliselt rallivõistlustel ohutuse mõttes pealtvaatajaid auto saabumisest teavitatakse.

Piltidel on kaugelt näha ka punast silti, millel kirjas "Pealtvaatajate keeluala vasakule ja paremale 100 m".

Kiirused olid autodel sellesse trampliini tulles hinnanguliselt 140-170 km/h ning nii mõnigi masin sai rattad korralikult maast lahti. Olnud ka neid, kellele maandudes auto tagaots pisut käest ära läks.

Delfi küsis juhtunule kommentaari ka ralli direktorilt Gabriel Müürsepalt, kes lubas eilse päeva jooksul küsimustele vastata, kuid pole seda senini teinud. Ralli korraldajate nimel vastas Eesti Autospordi Liidu pressiesindaja Margus Kiiver.

"Esmalt vabandan, et ralli direktor ei jõudnud vastata, kuna ralli
korraldamine ei toimu mitte ainult enne, vaid ka pärast rallit. Sestap
vastan ise, olles rääkinud nii ralli direktoriga kui ka Delfi
fotograafiga," ütles Kiiver.

"Gabriel Müürsepa sõnul on kahetsusväärne, et selline olukord sellel
kiiruskatsel tekkis. Kohapeal olnud rajaturvajaga on räägitud ja
juhitud tähelepanu tema puudustele töös."

Kiiver rõhutas, et turvalisus on jätkuvalt EAL-i jaoks üks tähtsamaid küsimusi ning iga võistluse eel saavad raja turvatöötajad ka vastavalt instrueeritud.

"Eesti Autospordi Liit pöörab võistluste turvalisusele suurt tähelepanu ja korraldab koolitusi rajaturvajatele ning iga võistluse eel tehakse vastava võistluse turvaülema poolt neile instruktaaz," sõnas ta.