Federeri domineerimisele tabeli esiotsas tehti lõpp 2010. aasta juunis, kui šveitslasel jäi Pete Samprase kõigi aegade rekordist puudu täpselt üks nädal. Tänaseks 40-aastane ameeriklane jõudis aastatel 1993-2000 maailma esireketi staatust vahelduva eduga nautida 286 nädalat.

Federer usub, et rekord on veel saavutatav. "Olen alati uskunud, et kui teen asju õigesti, tuleb esireketi tiitel tagasi. Pean lihtsalt kõvasti tööd rügama ning loodetavasti see õnnestub ja ma purustan rekordi," ütles Federer pühapäeval Dubai luksushotellis Burj Al Arab peetud ümarlaua-intervjuul.

"Kui ma mängin siitmaalt peale kuni US Openi väga hästi, on loomulikult võimalus olemas. Kuid samuti on see olemas ka veel umbes 10 mängijal. Tunnen end hetkel heas hoos olevana. Enesekindlust annab mulle see, et olen lühikese perioodi jooksul võitnud palju turniire," lisas ta

"Maailma esireketi saatus otsustatakse tõenäoliselt French Openi ja US Openi vahelise perioodi jooksul," arvas Federer veel.

Meeste tennisetipud alustavad Dubais võistlemist täna. Kohal on koos Federeriga kaheksa esikümnesse kuuluvat mängijat. Šveitslase avaringi vastane on eelmisel nädalal Marseille' poole miljonilise auhinnafondiga turniiril teise koha saanud prantslane Michael Llodra (ATP 40.)

"Raske loos. Llodra mängib praegu Marseille's hästi ning on seega täis eneskindlust," kommenteeris Federer eile, kui Llodra finaalmatš Juan Martin Del Potroga polnud veel lõppenud. Argentiinlane võitis ligi pooletunnises matšis numbritega 6:4, 6:4.

Federer ise jõudis hiljuti karjääri 71. turniirivõiduni, alistades Rotterdami ATP turniiri finaalis 20. veebruaril samuti Del Porto 6:1, 6:4.