Kõikidel Tartu maratoni starti tulijatel palutakse varuda aega, sest suure hulga sõidukite liikumine, lumised ja rasked teeolud aeglustavad kindlasti tavapärast liiklust. Kolonnis sõites palun vältida möödasõite, mis võivad tekitada ohtlikke olukordi ning pingeid liiklejates.

Kõikjal suusaraja ja maanteede ristumiskohtadel on seoses suusaraja jaoks teele lükatud lumega liikumiskiirust piiratud 30 km/h orienteeruvalt kella 16:00-ni ning on kehtesatatud ajutine peatumise keeld suusaraja ja maanteede ristumiskohtades. Kõikjal on liikluse reguleerijad. Teede ja raja ristumistel lastakse võimalusel ootavaid autosid üle raja, kuid suusatajate suure hulga tõttu võib katkestus ulatuda enam kui 1 tunnini.

Ilmast

Varahommikul kella kuueks oli öösel Lääne-Eesti saartelt alguse saanud tugev tuul ja sellega kaasnev pinnatuisk jõudnud juba mandrile. Saaremaal, Hiiumaal ja Lääne maakonnas sadas kohati ka väga tihedat lund ja tuiskas, mujal olid põhi- ja suuremad tugimaanteed veel kuivad ja puhtad, paiguti soolaniisked. Hiiumaal ja Lääne maakonnas on tuisupiirkondades ka raskesti läbitavaid teelõike ning Haapsalu ja Lihula vahelisel rannikualal lausa läbimatuid teid, töötavad lumesahad. Tuisuala on kiiresti laienemas.

Ilm oli kõikjal tuuline, teepinna temperatuure mõõdeti -3 kraadist Lääne-Eesati saartel kuni -12 kraadini Kirde-Eestis. Prognooside kohaselt laieneb tuisuala kiiresti mandrile.