Tänavune Rahvuste kross sõidetakse Belgias, Lommeli liivarajal. Bervoets on olnud väga hea liivasõitja ja tegutseb tänasel päeval peale aktiivse karjääri lõppu treenerina. Bervoets oli 2010 aastal Belgia meeskonnas LS Motors Tanel Leoki sõidutreener, nende koostööd kroonis etapivõit Kataloonia GP’l ja hooaja kokkuvõttes oli Taneli koht MM-sarjas kuues. Nii otsustas koondise juht Veiko Biene pakkuda talle võimalust koostööks.

Marnicq Bervoets: „Kui ma sain ettepaneku abistada Eesti Rahvuste krossi meeskonda selle aastase ettevalmistuse juures, tundus see mulle põneva väljakutsena. Koondise kandidaatidest tean loomulikult kõige paremini Tanel Leokit, kellega töötasime koos aastal 2010. Usun, et suudan Eesti koondist aidata, kuna olin hea liivasõitja ja saan seeläbi aidata teie sõitjate tehnikat sellel pinnasel veel paremaks lihvida. Kuid see on vaid üks osa, mul on heameel jagada oma kogemusi, mida olen saanud osaledes MM-sarjas ja Rahvuste krossidel. Ootan huviga meie koostöö algust.“

Veiko Biene, Eesti Rahvuste krossi koondise juht: „Kuna Marnicq Bervoets oli varem Taneliga koostööd teinud ja tegu on suurte kogemustega sõitja ning treeneriga, siis otsustasime teha talle ettepaneku osaleda meie koondise ettevalmistuses. Usume, et sellise eksperdi kaasamine koondisesse annab meile juurde väga palju. Üks asi on liivasõidu tehnika täiustamine, teine asi aga laiem ettevalmistus võistluseks ja läbimõeldud tegutsemine võistluse ajal. Enam kui kümnel Rahvuste krossil osalenud Marnicq Bervoets’i kogemused on selles osas väga väärtuslikud ja meil on heameel, et ta on valmis seda kõike meiega jagama. Lisaks on meie sooviks ka see, et ta suvises treeninglaagris Eestis jagaks nõuandeid meie noortele sõitjatele, kes samuti laagris osalevad. Kui koostöö sobib mõlemale poolele, siis näeme oma tulevikuplaanides seda, et Marnicq Bervoets võiks meie koondist abistada ka järgmistel aastatel.“

Marnicq Bervoets oli aastatel 1995-1997 motokrossi MM-sarjas 250cc klassis teine ja aastal 2000 klassis 500 cc samuti teine. 2001 aastal oli Bervoets MM-sarjas klassis 500 cc pronksil. Aastatel 1995, 1997 ja 1998 tuli ta Belgia meeskonna ridades Rahvuste krossi võitjaks.

2012 aasta Rahvuste kross sõidetakse 30. septembril Belgias, Lommeli rajal. Rahvuste Krossi Eesti koondise esialgseteks kandidaatideks on: Tanel Leok, Priit Rätsep, Gert Krestinov, Juss Laansoo, Lauri Lehtla, Indrek Mägi, Ardo Kaurit ja Andre Park.