Sead üllatavam oli Elvas kella 15.04 paiku näha üle finišijoone sõitmas nii peaminister Ansipit kui teda rajal saatnud Alar Ridamäed. Sedamaid kustus mõne meesuusataja varane rõõm, et oli Ansipist kiirem olnud (nad ei tedanud ju, et Ansip alustas palju hiljem).

Oma 18. Tartu maratonisõidu lõpetanud Ansip selgitas, et seoses külma ilmaga stardiaegade muudatusega sai ta aru, et 63 km raja start on kuni kella 11.00-ni ja nii nad jõudnud koos Ridamäega Tehvandile poole üheteiskümne paiku, kui teatesõitjad ja nende taga startinud avatud raja sõitjad olid juba enam kui pool tundi teel olnud. Ansipi jaoks käivitus maratonikell sedapuhku ligi pool tundi hiljem.

Selleks ajaks kui peaminister saabus lõpujoonele oli enamik teatesõitjaid oma teatemaratoni lõpetanud. "Trenni teen 30-35 km korraga. Suusakilomeeterid on nüüd kokku juba 550. Sõidan eeloleval nädalal koos tütre Reeda ja väimehega (Erik Pallase) Kanada maratonile. Tänavu ongi mul plaanis läbida kaks maratoni, Tartu ja Kanada oma," rääkis Ansip.