Paljud Mandri klubikaaslased on kohalike oludega hästi tuttavad ning nende üksmeelse arvamuse kohaselt pole rada tehtud brittide esinumbri ja valitseva grupisõidu maailmameistri Mark Cavendishi huvides.

Mandri kirjutab: "Olümpiamängude rada on pesueht klassikuspetside rada, kes saavad ka tõusudest ülesse. Peaks olema profiililt raskem kui Milan-San Remo ja natuke kergem kui Amstel Gold Race, kui see lugejatele midagi ütleb. Rajal on Box Hill, mis on 3 km pikkune tõus. See siis ringil, mis jääb linnast välja. Neid ringe tuleb üle kahe korra rohkem kui oli 2011. aasta testisõidul ja enamus ütleb, et näiteks Cavendishi jaoks on see ilmselgelt liiga raske.

Tõus algab kui keerata suurelt teelt väiksemale (oluline positsioonivõitlus) ja siis venitab 3 km järjest, enamjaolt 5-6%. Seega peale 7-8 ringi ei tohiks enam Cavendishi suguseid sprintereid juhtgrupis olla. Peale tõusu kohe allamäge ei lähe, vaid venib platool natuke maad veel edasi. Lõpus on küll juppmaad finišini siledat ja finiš laiadel Londoni tänavatel, kuid suurem osa sõidust tehakse enne ära, tänu sellele tõusule. Pigem saabki olema küsimus, kas tugevad ronijad, kes viimasel kahel ringil ründavad, suudavad ette jääda. Sama seis oli ka Pekingis. Minu tiimi britid arvavad kõik, et umbes 40-50 meest jääb nähtavasti ette võitjat selgitama ja ainult mõni üksik sprinter nagu Oscar Freire või Daniele Bennati võib selle tõusu ära istuda."