Tartu Suusaklubi koostöös Eesti sprindikoondisega on ette valmistanud uudse võistlusformaadi millel on potentsiaali välja kasvada suusatamise sprindivõistluste iseseisvaks ja publikut köitvaks võistlusalaks. Rahvusvaheliseks esmaesitluseks ehitatakse Tartu Lõunakeskuse parklasse lumekattega võistlusareen 100m pikkuse distantsi ja kuue võistlusrajaga. Võisteldakse klassikalises suusatehnikas. Maailmarekordi võistlus on individuaalne ja võistlustulemus mõõdetakse sajandiksekundilise täpsusega.

Osalemiskinnituse on andnud Eesti suusaparemik, tippsprinterid Norrast. Rahvasprindis osalevad kutsutud ja tuntud külalised kõige erinevamatelt elualadelt. Stardis on omaette ”võistlus” klassis ka Tartu Suusaklubi mudilaste treeningrühma liikmed.

„Suusasprindi 100 m distants annab parima ülevaate suusatajate plahvatuslikust ja kiiruslikust jõust ning täidab täna suusatamise võistlusaladest puuduva tõelise suusasprindiga seotud ootused,“ kommenteeris eesootavat võistluse idee autor ja 2011 maailmameistrivõistluste suusasprindi finalist Peeter Kümmel. „Tänane suusasprindi võistlusformaat on oma ülesehituselt pigem sarnane kergejõustiku keskmaajooksuga. Usun, et 100 m suusasprint saab tulevikus olema sama oodatud võistlusalaks kui seda on sprindid kergejõustikuvõistluste programmis.“

Publikule on võistlus hästi jälgitav ja kohapealse aktiivse osalemise kaudu ka võimalusterohkeks: Nõo Lihavürsti grillmeistrite ja BMW X-drive autode esitlus, rikkalikud loosiauhinnad Hawaii Express, Husqvarna, Maksimarket ja MyFitness poolt. Lõunakeskuse suurelt ekraanilt otseülekanne!!

Võistluse järgselt, kuni kella 20.00 on avatud sprindirada, et igaüks saaks ise oma 100m. suusarekordi püstitada! Vajaliku õpetuse ja suusavarustuse tagab Eesti Suusaliidu Suusabuss.

Tartu Suusaklubi on juba 1989 aastal loodud mittetulundusühing suusaspordisõprade koondamiseks ja suusaspordi arendamiseks. Tartu Suusaklubi on pikaaegsete traditsioonidega suusatajate suvise rahvusvahelise võistluse ”Suverull” ja noorsuusatajate võistluse ”Sügisrull” algatajaks ja läbiviijaks. Tartu Suusaklubi regulaarsetes treeninggruppides harjutavad tippsportlased, noored, lapsed, täiskasvanud harrastajad ja mudilased olenemata oma vanusest ja ettevalmistuse tasemest.