Kui Eestil puudub Kaia Kanepi, siis alagrupikaaslased Bulgaaria ja Austria on kohal parimas koosseisus, kummalgi üks mängija maailma 50 parema seas – Bulgaarial Tsvetana Pironkova (50.) ja Austrial Tamira Paszek (48.). Bulgaaria ülejäänud mängijad kuuluvad teise sajasse, Austrial on aga esisajas veel ka teine reket Patricia Mayr-Achleitner (96.).

Eesti koondise esinumber Anett Kontaveit asub 588. ja Margit Rüütel 831. kohal, Eva Paalmal ja Tatjana Vorobjoval edetabelipunkte pole, kirjutab tennis.ee.

Margit Rüütel kaotas avamängus 2:6, 1:6 Elitsa Kostovale. Paarismängus jäid Eva Paalma-Tatjana Vorobjova alla Pironkova ja Dia Evtimovale 0:6, 1:6.

Kontaveitil on selja taga ka pikk reis Austraaliast Iisraeli. “Jõudsime kohale pühapäeva lõunal, lendasime koos lennujaama pausidega kokku 30 tundi. Ajavahe natuke segab veel, kuid muidu on kõik korras. Väljakukate on siin pisut kiirem kui Austraalias, ent olen paari päevaga kohanenud ja valmis turniiriks,” vahendas Eesti Tennise Liidu peasekretär Allar Hint Kontaveidi sõnu. Kontaveit on valmis lahinguks maailma esiviiekümne mängijatega. “Nad on kindlasti hea tasemega mängijad, seda näitab juba edetabelikoht, kuid olen positiivselt meelestatud ja üritan oma trumpe maksma panna,” lisas Kontaveit.

Samuti pühapäeval saabus Eilatisse Vorobjova, Rüütel ja Paalma said seal kapten-treener Andrei Luzgini käe all harjutada alates reedest. “Pühapäeval sadas vihma ning väljas hästi harjutada ei saanud. Vastaste esinumbrid on muidugi tugevad, Anettil tuleb nendega kõvasti pusida. Kes mängib meie teist reketit, otsustan jooksvalt,” sõnas Luzgin Hindi vahendusel.

Ajakava järgi kohtub Eesti neljapäeval Austriaga, reedel mängivad Bulgaaria ja Austria omavahel. Laupäeval on kavas play-off, A-grupp kohtub C-grupi (Holland, Suurbritannia, Iisrael, Portugal) naiskondadega.

Kui Eesti tuleb alagrupis teiseks, siis ta jääb püsima esiliigasse ning play-off´i ei mängi. Esimeseks tuleku korral kohtutakse C-grupi võitjaga pääsu eest Maailmaliiga üleminekumängule ning viimaseks jäämise korral C-grupi viimasega, et vältida väljakukkumist esiliigast. Võib eeldada, et C-grupis jääb viimaseks Portugal, kuid esikoha suhtes on ennustada raske.